screen shot 2022 09 21 at 15

LOL! Vertrokken D66-minister Ernst Kuipers wordt vermist: "Weet u waar hij is of wat hij momenteel doet?"

Politiekjan 31, 14:00
Paniek! De inmiddels vertrokken demissionair D66-minister Kuipers lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Mensen vragen zich af waar de voormalig minister uithangt. Kuipers trok namelijk abrupt de stekker uit zijn functie als minister van Zorg om elders aan de slag te gaan. Zijn abrupte vertrek begint inmiddels een beetje een hilarisch fenomeen te worden waarbij Twitteraars gekscherend de minister als vermist opgeven. "VERMIST! Sinds 10 januari is de heer Ernst Kuipers vermist. Weet u waar hij is of wat hij momenteel doet? Onderneem zelf geen actie maar bel de politie." klinkt het.
In de uitzending van Goedemorgen Nederland van omroep WNL deze ochtend was D66-kamerlid Jan Paternotte te gast. De D66'er lijkt ook enigszins verbaasd over de hele situatie en reageert laconiek: "Nee. Ik weet het ook niet." Toch gek dat een voormalig minister van de ene op de andere dag compleet uit beeld verdwijnt, waarbij zelfs zijn eigen (voormalig) partijgenoten niet eens lijken te weten wat hij inmiddels allemaal uitspookt.
Je vraagt je toch af hoe betrokken zo iemand dan überhaupt is geweest als hij – net zo makkelijk zonder blikken of blozen – weer met de noorderzon vertrekt. Een vreemd verhaal is het zeker, en we wachten dan ook vol spanning af waar en wanneer de voormalig demissionair minister weer opduikt en wat voor topfunctie hij heeft weten te bemachtigen. Een ding is in ieder geval aannemelijk: het gaat niet om een functie in Nederland en waarschijnlijk zelfs ook niet in Europa.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Jan Paternotte reageert verder ook niet op vragen over een mogelijke opvolger; dat is volgens de D66'er aan zijn partijleider Rob Jetten om bekend te maken. Toch een opmerkelijke situatie bij D66, waarbij alle kopstukken inmiddels het zinkende schip hebben verlaten en als de wiedeweerga een ander baantje hebben aangenomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten