shutterstock 2430952339

Blokkades en arrestaties: Extinction Rebellion-idioten zorgen voor een weekend vol ellende

Binnenlandapr 14, 14:30
De politie had zaterdag in Leiden haar handen vol met de activisten van Extinction Rebellion (XR). Maar liefst 25 van hen werden gearresteerd omdat ze de weg blokkeerden bij een ING-kantoor aan het Schuttersveld, vlak bij het station.
De klimaatidioten willen dat de bank stopt met het financieren van olie- en gasprojecten. Ze zaten daar zo'n 2,5 uur op de weg voordat de agenten hen eindelijk verwijderden. Per bus werden ze naar station Lammenschans gebracht, bijna als een soort gezellig uitje. Daar werden ze natúúrlijk gewoon weer vrijgelaten. Totaal gestoord!
Ook in Haarlem was er gezeik, daar blokkeerden ze een weg langs het provinciehuis om te protesteren tegen Tata Steel. Alsof Tata Steel zomaar stopt met gasfabrieken omdat een paar van die mensen op straat gaan zitten. Vijf van hen zijn gearresteerd. Maar ja, het is maar de vraag of het iets uithaalt. XR-activisten worden vaak genoeg gearresteerd, maar zelden vervolgd. Demonstratierecht? Prima, maar je gaat niet zomaar de boel lamleggen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
En dan die actie in Den Haag donderdag, waar twee beveiligers gewond raakten. Zestien van hen zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging en huisvredebreuk. Tja, eigen schuld, dikke bult! De XR-activisten worden steeds agressiever, nu er toch eindelijk wat meer weerstand lijkt te komen, bedenken ze allerlei andere trucjes om relevant te blijven. Zo mocht een anonieme bron eerder deze week in het AD vertellen over vermeende aanranding van de politie. Echt waar, die mensen zijn knettergek!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten