whatsapp image 2023 03 01 at 110458

D66''er Willeke Slingerland valt de Ombudspolitiek van Richard de Mos aan. Raadslid Ralf Sluijs pikt dit niet en geeft haar een draai om de oren

Binnenlandmrt 01 2023, 13:00
Richard de Mos zit in de hoek waar de klappen vallen. Zijn politieke tegenstanders ruiken bloed. D66'er Willeke Slingerland heeft in een interview over netwerkcorruptie de nodige kritiek op ombudspolitiek van de Mos. Het is opmerkelijk dat een D66'er hem hierop durft aan te spreken daarom slaat Hart voor Den Haag raadslid Ralf Sluijs terug.
In een langdradig interview trekt D66'er Willeke Slingerland van leer tegen netwerkcorruptie. Ombudsmanpolitiek is volgens haar ook een vorm van netwerkcorruptie. Dit schiet bij raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag totaal in het verkeerde keel gat en hij twittert: ''Hoogdravend interview van D66’er Willeke Slingerland over netwerkcorruptie. Vaagheid troef totdat het over Richard de Mos gaat, dan deelt ze ‘plots’ een kaakslag uit over onbewezen feiten. Gaat u de wél bewezen netwerkcorruptie van D66 ook nog analyseren Willeke Slingerland? Ik noem bijvoorbeeld alleen uw partijgenoot Frans van Drimmelen. De ongekroonde koning van de netwerkcorruptie. Of heeft hij wellicht een belangrijke rol gespeeld bij uw aanstelling als D66 fractiemedewerkster destijds? Vond nog een oud interview https://youtu.be/Cgr0Db7Tveo.'' Eat that moet Ralf Sluijs gedacht hebben.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Typisch een D66'er om anderen de maat te nemen als het binnen je eigen partij barst van de netwerkcorruptie. Marianne Zwagerman schreef er in haar column het volgende over: ''Van Drimmelen is de architect van wat zijn partijgenoot Willeke Slingerland netwerkcorruptie noemt. Zij muntte dit woord tijdens haar promotieonderzoek naar de achterkamertjescultuur in Nederland, waar een klein clubje prominenten elkaar steeds maar weer de bal toespeelt.''  Ombudspolitiek is een vorm van politiek zonder ideologische vergezichten. Een kapotte lantaarnpaal is niet liberaal of socialistisch. Het probleem dient met gezond verstand opgelost te worden. Hierbij staat het belang van de burger voorop. Dit heeft in beginsel dus niks met corruptie te maken. Slingerland wordt dus door het hypocriete D66 ingezet om ingezet om ‘ombudspolitiek’ te bezoedelen. Wij trappen hier niet in. U toch ook niet? 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten