building g45b5dba3e 1920

Amsterdamse FVD roept D66-wethouder op om af te zien van wachtgeld: “publieke ambten zijn er niet om gaatjes te vullen in de banencarrousel van de kartelpartijen!”

Politiekmrt 01 2023, 12:00
Voormalig D66-wethouder Shula Rijxman kan vanwege haar 8 maanden wethouderschap in Amsterdam voorlopig haar hand gaan ophouden en in totaal zo’n 2 ton aan wachtgeld opstrijken. Tot groot ongenoegen van verschillende Amsterdamse partijen. Forum voor Democratie Amsterdam roept Rijxman op om af te zien vaan het wachtgeld.
De Amsterdamse afdeling van FVD reageert ontstemd op het wachtgeldnieuws van Rijxman. “Dat wethouder Rijxman twee ton wachtgeld meekrijgt is volslagen onwenselijk.” Aldus Anton van Schijndel in een reactie aan De Dagelijkse Standaard. “Het zou Rijxman sieren af te zien van het wachtgeld.“
Verder denkt van Schijndel dat het niet nodig is om op zoek te gaan naar een opvolger voor Rijxman aangezien zonder Rijxman Amsterdam nog 8 wethouders kent. “Amsterdam kan gewoon verder met de huidige acht wethouders”. Aldus van Schijndel. Volgens de Amsterdamse FVD-voorman zijn “publieke ambten er niet om gaatjes te vullen in de banencarrousel van de kartelpartijen.”
Er is nog niet duidelijk óf er een vervanging komt voor Rijxman, mocht dit wel het geval zijn zal er ongetwijfeld wel weer een D66’er ergens in den landen zijn die ze blij kunnen maken met een goed betaald baantje in Amsterdam. Het is immers maar een paar maandjes volhouden en het wachtgeld is weer veilig gesteld. Je staat verder voor altijd bekend als een D66-graaier maar vermoedelijk hebben de D66’ers daar weinig tot geen problemen mee. Welke D66’er verwacht jij dat er binnenkort een mooi baantje in Amsterdam krijgt? Er zijn genoeg D66 Kamerleden die wel een ‘functie elders’ kunnen gebruiken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten