screen shot 2022 07 06 at 15

Dappere moeder van Jouke vecht terug: 'Ik wil mogelijk aangifte doen tegen de politie van poging tot doodslag'

Binnenlandjul 07 2022, 10:01
De moeder van de 16-jarige Jouke die op brute wijze beschoten werd door totaal geflipte politieagenten overweegt aangifte te doen vanwege poging tot doodslag. "We laten het hier absoluut niet bij zitten," zegt ze. En terecht natuurlijk. Jouke had namelijk de schrik van zijn leven en heeft ook nog steeds suizende oren door het wangedrag van de agent.
Het is bekend geworden dat de 16-jarige boerenzoon Jouke, die bij de boerendemonstratie in Heerenveen was en daar beschoten werd door een totaal belachelijke politieagent, vrijgelaten is. Hij en twee andere boeren worden niet meer verdacht van poging tot doodslag, wat betekent dat de politie tot de conclusie is gekomen dat het belachelijke verhaal dat ze bewust zouden zijn ingereden op agenten niet waar is. Dat verhaal werd eerder rondgebazuind door de Friese politie zelf.
Heel goed natuurlijk dat Jouke vrij is. Zijn vader en moeder halen dan ook opgelucht adem.
Tegelijkertijd vinden ze niet dat dit het einde van de zaak moet zijn. Net als Jouke zijn ze ongelooflijk geschrokken. Hun zoon is beschoten. Hij heeft er zelf een trauma aan overgehouden - zeker omdat hij daarna ook nog opgepakt werd - én ook nog eens fysieke problemen. Zijn oren houden namelijk niet meer op met piepen en suizen; allemaal door het schot van de losgeslagen agent.
Zelf heeft Jouke een heel duidelijke verklaring afgegeven. "Op de beelden is ook zeer goed te zien dat ik niks fout doe. Ik mag van geluk spreken dat ik het overleefd heb," zegt hij over wat er gebeurde en over de video's die daarna rondgingen. Dit klopt honderd procent. Nergens is te zien dat hij iets gevaarlijks doet. Wat wél te zien is, is dat de politie op grove, brute, dictatoriale wijze reageert op hem en zijn mede boerendemonstranten.
Joukes moeder zegt dat ze van plan is om aangifte te doen tegen de doorgedraaide politieagent in kwestie. Ze wil dat die verantwoordelijk gehouden wordt voor zijn wanstaltige actie. "We laten het hier niet bij zitten," zegt ze tegen de media. 
"Hij was gisteravond heel beduusd toen hij thuiskwam," gaat ze verder. "Nu is hij vooral blij dat hij weer thuis is. We gaan met z’n allen nu even van de schrik bekomen. Daarna gaan we met onze advocaat bekijken wat de volgende stappen zijn. Een aangifte lijkt ons een hele logische stap."
Zijn advocaat laat weten dat de politie waarschijnlijk op zoek is naar kleine overtredingen die Jouke mogelijk begaan heeft. Aan de verkeerde kant van de verkeerde weg rijden, bijvoorbeeld, of een stoplicht negeren, verzin eens iets. Logischerwijze wil de advocaat dat zoiets - als er al iets gevonden wordt - geseponeerd wordt. Dit omdat Jouke enorm veel stress is aangedaan én omdat de politie overduidelijk naarstig op zoek is naar iets om het eigen imago nog iets van te redden. En uit pure koppigheid.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Deze agenten die hierbij betrokken zijn moeten inderdaad vervolgd worden voor poging tot doodslag - en ze moeten onmiddellijk van straat gehaald worden. Misschien dat bepaalde Kamerleden de minister van Justitie kunnen vragen of dat laatste al gebeurd is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten