Dekker

De Onderwijsinspectie keurt de Renaissanceschool van FVD in Almere goed

Binnenlandnov 29 2022, 9:00
Hoewel je het in de meeste media niet zult lezen was gisteren een belangrijke dag voor het onderwijs in Nederland, voor FVD, én voor ouders die hun kinderen naar een school willen sturen waar ze op de traditionele manier les krijgen. De Onderwijsinspectie heeft de Renaissanceschool in Almere namelijk "erkend als particuliere basisschool." Dit houdt in dat het onderwijs kwalitatief voldoet aan de eisen van Vadertje Staat. Ralf Dekker - de FVD-man die dit project leidt - zegt dat het niet altijd makkelijk was, maar dat hij blij is met het uiteindelijke oordeel.
De goedkeuring van de school is momenteel alleen nog "mondeling." Ergens begin volgend jaar wordt het oordeel gepubliceerd, nadat dit helemaal is uitgewerkt op papier. 
Toen de Renaissanceschool begon was er vanuit de politiek en linkse woke-gekken veel gezeur. Ze riepen dat de onderwijsregels aangepast moesten worden, want een 'traditionele school'? Dat was wel heel eng.
Het was dan ook toch even billen knijpen wat het oordeel van de Inspectie.
Ralf Dekker - tegenwoordig tijdelijk Tweede Kamerlid voor FVD, maar daarvoor al de man die het schoolproject opzette en in goede banen leidde - zegt tegen De Dagelijkse Standaard dat hij blij is.
"Voor ons is dit een belangrijke mijlpaal," aldus Dekker. "De onderwijsinspectie was bijzonder grondig, streng en enigszins bevooroordeeld naar onze inschatting. Maar uiteindelijk moesten ze erkennen dat het bij de Renaissanceschool allemaal kwalitatief dik in orde is."
"Ondanks alles zijn we positief over de professionaliteit van de onderwijsinspectie," gaat hij verder. "Voor ons werkt het een stuk makkelijker wanneer er op dit gebied geen problemen zijn, want dat schrikt ouders tóch af denken wij."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ongetwijfeld, inderdaad. Maar dat is dus tóch goedgekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten