De Onderwijsinspectie keurt de Renaissanceschool van FVD in Almere goed

De Onderwijsinspectie keurt de Renaissanceschool van FVD in Almere goed

Hoewel je het in de meeste media niet zult lezen was gisteren een belangrijke dag voor het onderwijs in Nederland, voor FVD, én voor ouders die hun kinderen naar een school willen sturen waar ze op de traditionele manier les krijgen. De Onderwijsinspectie heeft de Renaissanceschool in Almere namelijk "erkend als particuliere basisschool." Dit houdt in dat het onderwijs kwalitatief voldoet aan de eisen van Vadertje Staat. Ralf Dekker - de FVD-man die dit project leidt - zegt dat het niet altijd makkelijk was, maar dat hij blij is met het uiteindelijke oordeel.

De goedkeuring van de school is momenteel alleen nog "mondeling." Ergens begin volgend jaar wordt het oordeel gepubliceerd, nadat dit helemaal is uitgewerkt op papier.

Volg mij op Twitter.

Toen de Renaissanceschool begon was er vanuit de politiek en linkse woke-gekken veel gezeur. Ze riepen dat de onderwijsregels aangepast moesten worden, want een 'traditionele school'? Dat was wel heel eng.

Het was dan ook toch even billen knijpen wat het oordeel van de Inspectie.

Ralf Dekker - tegenwoordig tijdelijk Tweede Kamerlid voor FVD, maar daarvoor al de man die het schoolproject opzette en in goede banen leidde - zegt tegen De Dagelijkse Standaard dat hij blij is.

"Voor ons is dit een belangrijke mijlpaal," aldus Dekker. "De onderwijsinspectie was bijzonder grondig, streng en enigszins bevooroordeeld naar onze inschatting. Maar uiteindelijk moesten ze erkennen dat het bij de Renaissanceschool allemaal kwalitatief dik in orde is."

"Ondanks alles zijn we positief over de professionaliteit van de onderwijsinspectie," gaat hij verder. "Voor ons werkt het een stuk makkelijker wanneer er op dit gebied geen problemen zijn, want dat schrikt ouders tóch af denken wij."

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Ongetwijfeld, inderdaad. Maar dat is dus tóch goedgekomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer