schermafbeelding 2023 10 13 112340

De waarheid mag niet gezegd worden: PVV-raadslid Sebastian Kruis de mond gesnoerd in Haagse gemeenteraad

Binnenlandokt 13 2023, 17:00
Sebastian Kruis, PVV-raadslid in Den Haag, trok gisteren een parallel tussen de afschuwelijke gebeurtenissen in Zuid-Israël en de praktijken van de nazi's. Deze vergelijking viel niet in goede aarde bij sommige gemeenteraadsleden, met name die van GroenLinks. GroenLinks bekent hiermee kleur.
Op het platform X uitte Kruis zijn ongenoegen over de manier waarop hij werd onderbroken: "Gisteravond wilde GroenLinks Den Haag niet dat de verschrikkelijke aanvallen van Hamas ‘nazi-praktijken’ werden genoemd. Blijkbaar gaat die vergelijking voor mevrouw Butt te ver, ondanks de overduidelijke overeenkomsten. Het lijkt erop dat de sympathie voor Hamas bij GroenLinks zo diep zit dat de waarheid pijn doet."
Het is zorgwekkend dat in de Nederlandse gemeenteraad, waar vrijheid van meningsuiting een kernwaarde zou moeten zijn, een raadslid de mond wordt gesnoerd wanneer hij zulke gruweldaden aan de kaak stelt. De vraag rijst: wat bezielt deze GroenLinks-leden? Zijn ze werkelijk zo verblind door hun politieke ideologie dat ze de verschrikkingen van Hamas niet willen erkennen? Of is het een geval van hypercorrect politiek gedrag waarbij ze koste wat kost willen voorkomen dat ze als 'onverdraagzaam' worden gezien?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor Néderland. O´nze belangen moeten gediend worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Néderland en haar belangen te verdedigen. Elke dag weer.
Het is essentieel dat in een democratie zoals Nederland alle stemmen gehoord worden, vooral wanneer ze belangrijke kwesties aan de orde stellen, zoals de situatie in Israël. Het is zowel beschamend als zorgwekkend dat een raadslid wordt gecensureerd voor het uitspreken van zijn eerlijke mening. Het toont eens te meer aan hoe belangrijk het is om waakzaam te blijven en te vechten voor het behoud van onze vrijheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten