Rechtbank handhaaft waterkanonnen tijdens klimaatdemonstraties van Extinction Rebellion

Binnenlandokt 13 2023, 16:00
Dus je bent een lid van Extinction Rebellion en je denkt dat je met een paar juridische trucjes de waterwerpers van de politie kan verbieden? Denk opnieuw, zonnewende-zeloten! De rechtbank laat er geen gras over groeien: de waterkanonnen blijven legaal voor gebruik bij klimaatdemonstraties op de A12. En maar goed ook!
XR, het circuskostuum van de hyperpolitiek-correcte elites, had lopen te gillen dat de inzet van waterkanonnen gelijk staat aan "mishandeling en vernedering". En natuurlijk zou het "geen enkel legitiem doel" dienen. Maar hey, verrassing jongens, de gemeente Den Haag heeft wat nieuws voor jullie. Waterkanonnen zijn "het lichtste middel" om de groene gekkies van de A12 te krijgen.
Oh, die lieve demonstranten, ze willen alleen maar nat gespetterd worden en een "onaangename verkoeling" ervaren, zegt Den Haag. Ongetwijfeld willen de klimaatdrammers liever in hun gebreide truien en regenboogkleurige hoedjes blijven demonstreren zonder geïntimideerd te worden door – je raadt het al – water!
Dan is er nog die "te harde straal" die die vredeliefhebbers raakte op die misser van 23 september. Waarschijnlijk een moment van teveel enthousiasme van de politie. Een fout waar de gemeente de hand ook voor in het vuur steekt. Eén keer fout gaat nog, maar constante herhaling? Dat zou wel een probleem zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor Néderland. O´nze belangen moeten gediend worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Néderland en haar belangen te verdedigen. Elke dag weer.
Maar wees gerust, sommige rechters hebben nog steeds gezond verstand: een eenmalige fout is geen reden om de burgemeester het recht te ontzeggen waterkanonnen in te zetten. Dus ja, de volgende keer dat XR-leden besluiten een fijne blokkade op de snelweg op te werpen, houd rekening met een mogelijk onaangename douche. En dat nieuws maakt deze dag toch weer een beetje zonniger!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten