shutterstock 1727425429

Dictatoriaal Natuurmonumenten 'weigert' stikstofdoelen bij te stellen

Binnenlandaug 13 2022, 10:30
Ik had geen idee dat een organisatie als Natuurmonumenten iets te zeggen heeft in Nederland, maar blijkbaar is dat wel het geval. Want de organisatie laat weten dat het niet van plan is om aan de stikstofdoelen te sleutelen. Say what?
Nu.nl bericht dat Johan Remkes maandag gaat onderhandelen (wat?) met zogenaamde natuurorganisaties. Hij hoopt hen zo ver te krijgen dat ze akkoord gaan met het bijstellen van de 'stikstofdoelen.' Je zou denken dat het die organisaties geen reet aangaat aangezien Nederland iets van een democratie pretendeert te zijn, maar nee. Blijkbaar leven we in een natuurdictatuur en moeten natuurorganisaties eerst hun oké geven alvorens de regering kan toegeven aan de wensen van burgers.
Directeur Natuurbeheer Teo Wams zegt dat het nu echt "moet gaan gebeuren. De rek is eruit. De staat van de natuur in Nederland is slecht. We bungelen onderaan allerlei Europese lijstjes." Dat van de natuur is trouwens flauwekul in die zien dat de natuur op veel plekken of niet slechter wordt, of zelfs verbetert. Maar dat wil Wams natuurlijk niet toezeggen.
"Met elke vertraging wordt je uiteindelijke opgave groter: hoe meer de natuur verslechtert hoe meer je moet doen aan herstel. Wij zeggen: ga nu niet lopen millimeteren over procentjes. De natuur is de basis van ons bestaan. Daar ga je toch niet over onderhandelen? Die moet je op orde brengen," zegt Wams ook nog.
Daar past natuurlijk maar één reactie op: flikker op met je angstzaaierij. Oh, en er past ook nog een tweede reactie op: wie denken jullie eigenlijk dat jullie zijn? Deze geschifte organisaties denken werkelijk dat ze zo moreel verheven zijn, dat ze zulk goddelijk werk doen, dat ze gewoon kunnen besluiten dat boeren maar even onteigend moeten worden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De arrogantie is stuitend. En het ergste is dat de overheid deze organisaties nog serieus neemt ook. Nederland wordt kapotgemaakt, en dat komt niet alleen door het partijkartel, maar ook door natuurorganisaties als Natuurmonumenten; organisaties die denken dat ze goddelijk werk op aarde doen en er geen enkele moeite mee hebben om mensen daarvoor op te offeren.
(Terzijde: het is duidelijk dat die natuuraanbidders feitelijk teruggaan naar heidense tijden waarin mensen letterlijk geofferd werden aan 'natuurgoden.' Dat is precies wat deze organisaties nu weer doen)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten