medications 4179318 960 720

Er is een tekort aan epilepsiemedicijnen hierdoor kunnen er doden vallen

Binnenlanddec 26 2022, 10:00
Het is zeer alarmerend om te horen dat er een tekort dreigt aan epilepsiemedicijnen in Nederland. Dit kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid van epilepsiepatiënten, die afhankelijk zijn van deze medicijnen om hun aanvallen te onderdrukken.
Het tekort aan medicijnen is een bron van stress voor de patiënten, die moeite hebben om hun medicijnen te krijgen en daarom soms gedwongen zijn om alternatieven te zoeken. Dit kan leiden tot vervelende bijwerkingen of zelfs tot dodelijke aanvallen. Astrid Plugge vertelt hierover in Hart van Nederland dat haar 11-jarige zoon een zware vorm van epilepsie heeft en daarom vier verschillende medicijnen nodig heeft. Alleen ze loopt nu tegen het probleem aan dat het steeds lastiger wordt om deze medicijnen te krijgen. "Het is heel stressvol. Ik heb de medicijnen nu uit België gehaald en ik heb één flesje nu. Daar doe ik vier weken mee en in week zes komt het pas weer. Dat is niet genoeg. Hierdoor gaan doden vallen, " vertelt Astrid Plugge.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het tekort aan medicijnen is ook een zware last voor apothekers, die enorm veel tijd moeten besteden aan het zoeken naar geschikte alternatieven voor de patiënten. Dit leidt tot extra werkdruk en frustratie. Het is zeer zorgwekkend dat Nederland steeds meer in een tweede wereldland lijkt te transformeren als het gaat om de beschikbaarheid van levensreddende medicijnen. Er moeten snel maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat epilepsiepatiënten de medicijnen krijgen die ze nodig hebben om een normaal leven te kunnen leiden. Dit kabinet moet haar prioriteiten van het buitenland naar binnenlandse problemen verleggen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten