Extinction Rebellion kondigt actie aan bij Eindhoven Airport voor 25 maart

Extinction Rebellion kondigt actie aan bij Eindhoven Airport voor 25 maart

Extinction Rebellion (XR) zal op 25 maart actievoeren bij Eindhoven Airport. De actiegroep is van mening dat Eindhoven Airport, net als Schiphol, bijdraagt aan luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade. Ook zou de natuurvergunning niet op orde zijn.

De actie van XR zou mogelijk kunnen leiden tot vertragingen op vluchten vanaf Eindhoven Airport op die dag. Dit heeft geleid tot onrust onder reizigers die op social media hun bezorgdheid uiten. Er is ook een groep mensen die hoopt dat XR een "nat pak" zal halen, wat betekent dat de actievoerders worden opgepakt door de politie.

De actie van XR is onderdeel van een wereldwijde beweging die zich inzet voor meer aandacht voor klimaatverandering. XR wil dat overheden meer actie ondernemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de natuur te beschermen. De actiegroep heeft de afgelopen jaren meerdere malen actie gevoerd in Nederland, waaronder op de A12 en Schiphol.

De actie van XR bij Eindhoven Airport heeft echter veel kritiek gekregen van het grote publiek. Veel mensen zijn van mening dat de actiegroep overlast veroorzaakt en geen rekening houdt met de gevolgen van hun acties voor anderen. Op social media uiten veel mensen hun onvrede over de actie en hopen zij dat de politie snel ingrijpt om de overlast te stoppen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is nog onduidelijk hoe de actie van XR bij Eindhoven Airport zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor de vluchten op die dag. Als we kijken hoe hun acties eruit zien op de A12 dan kunnen we bijna uittekenen dat deze eco-communisten gaan proberen om zich vast te lijmen aan de start- of landingsbaan. De kans is groot dat de politie weer hard handig moet ingrijpen. Het zal waarschijnlijk niet zo vreemd als afgelopen zaterdag bij demonstratie van FDF, PVV, FVD en BVNL. Laat dat maar aan de klimaat anarchisten over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties