[Video] Thierry Baudet pakt LUBACH aan: "Wij vertellen het echte verhaal"

FVD-leider Thierry Baudet heeft onlangs zijn gedachten gedeeld over de campagne, critici en zaken als corona en de campagnes van overheden om vergaande maatregelen te verdedigen. Hij deed dit tijdens een interview met Café Weltschmerz.

Baudet vertelde dat de agressie tegen hem en FVD enorm is toegenomen, hoewel hij daar eigenlijk wel aan gewend is. Critici zoals Arjen Lubach hebben volgens hem moeite met het feit dat FVD het echte verhaal vertelt. Hij vindt dat FVD het de afgelopen drie jaar steeds weer goed heeft gedaan en dat de agressie ongegrond is.

Baudet heeft kritiek op de manier waarop critici hem en FVD benaderen. Hij beaamde dat ze schaamteloos zijn en zonder na te denken de ergste dingen roepen. Volgens de FVD-leider zijn sommige critici er trots op om FVD en hemzelf in een slecht daglicht te stellen. Zo wordt hij bijvoorbeeld een "oorloghitser" genoemd terwijl hij juist wil deëscaleren. "Ik vind juist dat D66 de echte oorloghitsers zijn," legde Baudet uit.

Verder beweert Baudet dat FVD eigenlijk altijd het tegenovergestelde is van wat critici beweren. FVD is juist tegen fascisme omdat ze voor vrijheid zijn en wil de oorlog in Oekraïne beëindigen. Ook de kritiek dat Baudet niets geeft om de aardbevingsslachtoffers in Groningen is volgens hem ongegrond. Hij roept juist al jaren dat deze mensen vergoed moeten worden en geholpen moeten worden. Het partijkartel heeft echter jarenlang bewust de problematiek genegeerd "en nu staan niet alleen Groningers in de kou, maar het hele land" omdat er geen eigen gas meer is.

Baudet is kritisch op de maatregelen die overheden hebben genomen om de verspreiding van corona te voorkomen. Hij vindt dat deze maatregelen te ver gaan en dat de overheid de bevolking bang maakt om haar wil op te leggen. Volgens Baudet moet er gekeken worden naar alternatieve oplossingen die minder ingrijpend zijn en die de vrijheid van mensen niet inperken.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

In het interview met Café Weltschmerz liet Baudet zien dat hij kritisch is op de manier waarop critici hem en FVD benaderen en dat hij het gevoel heeft dat hij en zijn partij onterecht worden aangevallen. Hij wil deëscaleren en vindt dat FVD juist tegen fascisme is en een vredestichter wil zijn. Baudet is ook kritisch op de maatregelen die overheden hebben genomen om de verspreiding van corona te voorkomen en vindt dat er gekeken moet worden naar alternatieve oplossingen die minder ingrijpend zijn en die de vrijheid van mensen niet inperken.

Volg ons op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties