Screen Shot 2022 12 03 at 172325

Paul Cliteur voorspelt: 'Als BBB zoveel wint is dat een rámp voor de boeren'

Politiekmrt 13 2023, 17:00
Volgens Elsevier stevent de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas af op een "spectaculaire zege" bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. BBB zou "de op één na grootste fractie worden in de senaat," kort na de VVD. En "volgens sommige onderzoeken" komt BBB mogelijk "zelfs in de buurt van de VVD," laat Elsevier weten. Wat GroenLinks/PvdA betreft, die combinatie kan volgens de peilingen en Elsevier "geen potten breken. Behoud van de positie, veel meer zit er niet in."
Elsevier lijkt dat best heel erg leuk te vinden. Een nieuwe 'serieuze' partij op rechts. Met een goed resultaat. En met nieuwe leden die plaats gaan nemen in de Eerste Kamer. Het geeft weer even wat afwisseling van het gebruikelijke werk voor parlementaire journalisten.
Oud-hoogleraar Paul Cliteur denkt daar heel anders over. Hij schrijft op Twitter dat zo'n "spectaculair resultaat" voor BBB géén goed nieuws is voor boeren. Zijn uitgangspunt is dat de boeren weliswaar denken dat BBB pal voor hen staan, maar volgens Cliteur is dat allerminst het geval. "Overigens zou dat wel een ramp voor de boeren zijn, als BBB zo veel zou winnen," schrijft hij dan ook op Twitter.
Eerder vandaag publiceerde De Dagelijkse Standaard een interview met Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor FDV. Die zei toen eigenlijk hetzelfde toen hem gevraagd werd naar de opkomst van BBB.
"Ja, dan vind ik dat met name heel erg treurig voor het lot van de boeren. Dat baart mij zorgen," zei Van Meijeren tegen ons. "Het liefst zou ik willen dat zij de echt oppositie zou voeren en dan de verkiezingen zou winnen. Want als zij de juiste koers zou varen en die zou aanslaan, dan hoeven wij het niet meer te doen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit houdt ook verband met de manier waarop Caroline van der Plas tegenwoordig FVD bekritiseert. Zo beweert ze onder meer dat kritiek vanuit FVD haar "bedreigingen" oplevert en dat de FVD'ers daar blijkbaar "lak aan hebben.
"Ik zag dat ze al inhoudelijk steeds meer naar het kartel beweegt," zei Van Meijeren daarover. "Maar dat ze nu ook de spelletjes en de trucjes van het kartel gebruikt. Komt niet helemaal als een verrassing, maar het is wel heel veelzeggend."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten