Filmpje! Vandaag Inside gaat los op Op1: 'Hun uitzending in Ter Apel was een schande!'

Binnenlandsep 01, 12:35
Bij Vandaag Inside vonden ze het gisteravond vreselijk dat de uitzending van Op1 van afgelopen dinsdag werd opgenomen bij de gelukszoekersopvang in Ter Apel. "Dat was een schande," zei Johan Derksen. "Ze willen scoren over de ruggen van vluchtelingen."
Als de heren van Vandaag Inside vinden dat je onbeschoft bezig bent, nou, dan maak je het wel heel bont. En dat is het geval met Op1, het programma van (onder meer) de EO. De uitzending van dinsdag werd namelijk opgenomen bij de gelukszoekersopvang in Ter Apel. Dit zogenaamd vanuit de goedheid van het hart van de makers van het programma, maar feitelijk natuurlijk om wat reuring te zorgen in een poging meer kijkertjes te trekken.
Nou, Johan Derksen, Wilfred Genée en René van der Gijp vonden dat walgelijk. "Een schande!" zei Derksen over de uitzending.
"Moeten wij ook niet met zo'n achtergrond gaan werken?" vroeg Genéen aan zijn collega's. "Nee, nee, nee," was het antwoord daarop van Derksen. "Ik zou het principieel weigeren."
"Je hebt weleens ideeën bij zo'n redactie," zei Van der Gijp daarop, die zijn lief bedoeld... maar - betrokkenheid op de kaart zetten - maar dat gaat dan he-le-maal mis." Ik geloof daar niets van dat het "goed bedoeld" was: het was a) gewoon linkse propaganda en b) gekoppeld aan een poging kijkcijfers te scoren. Maar ja, Van der Gijp ziet graag het beste in mensen.
"Kijk, van de EO verwacht ik niet dat ze over de ruggen van asielzoekers willen scoren," ging Derksen daarop verder. "En dan de asielzoekers, die staan als figuranten door een hek te gluren..." het was, wilde Derksen zeggen, wanstaltig. Ja, er zijn soms wat dingen om het "functioneel" te maken, dit soort omgevingen, "maar dit vond ik ongepast," ging Derksen verder.
Van der Gijp had er ook met verbazing naar gekeken. Die verwachtte elk moment dat één van de aan tafel zittende mensen de aanwezige asielzoekers een "chippie" zou aanbieden. Dan hadden die immers ook wat te eten.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Kijk, het mooie hiervan is dat het masker van de NPO op deze manier voor een heleboel mensen afvalt. Want je moet wel heel naïef zijn om te denken dat ze dit soort acties "goed bedoelen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten