police gda657e47e 1920

Geluk van moordenaar 'Lucky' is eindelijk op: verdachte aangehouden in Schiedam

Binnenlandfeb 26 2023, 19:00
Na ruim een maand te zijn gevlucht, is Minh Nghia V., beter bekend als Lucky, door de politie gearresteerd voor de moordaanslag op zijn ex-vriendin Anneke en voormalig schoonmoeder Michel in Zwijndrecht. Dankzij een tip van een oplettende burger en intensief recherchewerk werd de verdachte aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam. Lucky stond bekend als een sluwe crimineel en was een van de meest gezochte criminelen van Nederland in de afgelopen maand.
Het onderzoeksteam had zijn foto en naam verspreid en meerdere vluchtauto’s gevonden en invallen gedaan bij woningen. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van Lucky. Of deze beloning daadwerkelijk wordt uitgekeerd, wordt op dit moment nog niet bekendgemaakt. De politie vermoedde dat Lucky hulp kreeg om uit handen van de autoriteiten te blijven en dat hij zich schuilhield in de regio Rotterdam.
De familie van de slachtoffers is opgelucht dat de voortvluchtige dader van de schietpartij is opgepakt. Na een emotionele week waarin een van de dochters van Michel een dringende oproep deed bij Opsporing Verzocht, hadden ze geen beter nieuws kunnen krijgen. De familie had niet alleen groot verdriet na de schietpartij, maar leefde ook in angst omdat Lucky nog steeds vrij rondliep.

Geweldig fijn en rustgevend dat de verdachte van de vreselijke moordaanslag in buurgemeente Zwijndrecht is aangehouden. Mede dankzij een oplettende inwoner en geweldig speurwerk van onze mensen va. @POL_Rotterdam.

Politie Eenheid Rotterdam eo
Politie Eenheid Rotterdam eo
@POL_Rotterdam

politie.nl/nieuws/2023/fe… #Zwijndrecht #HofvanHolland (2)

10
Reply
De burgemeester van Dordrecht, de stad waarin Anneke en Michel de laatste maanden samenwoonden en waar verdachte V. officieel stond ingeschreven, heeft gereageerd op de aanhouding van Lucky via Twitter en bedankte de oplettende burger en de politie voor hun geweldige speurwerk. De aanhouding van Lucky zal voor de familie van de slachtoffers een stap zijn in het verwerkingsproces van deze tragische gebeurtenis.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten