Hotel Van der Valk steunt de boeren maar: 'Het omdraaien van de vlag was een ongelukkige keuze'

Hotel Van der Valk steunt de boeren maar: 'Het omdraaien van de vlag was een ongelukkige keuze'

Hotelketen Van der Valk heeft heel publiekelijk positie genomen voor de boeren. Tenminste, één van de Van der Valk hotelletjes heeft dat gedaan. Na veelvuldig commentaar op Twitter - van voor- én tegenstanders - heeft grote baas Bill van der Valk zich nu uitgesproken. Hij biedt zijn excuses aan voor het gebruik van de omgekeerde vlag, maar laat weten dat zijn keten pal achter de boeren staat.

Enkele dagen geleden ging er een foto rond van een hotel van Van der Valk met een omgekeerde Nederlandse vlag als steunteken voor de boeren. Er werd gevraagd: was het echt of niet? Nou, zoals Hans van Tellingen duidelijk maakte: ja, het was en is echt. Bij dit specifieke hotel hebben ze zich inderdaad heel publiekelijk uitgesproken voor onze boerenhelden:

Nadien was er commentaar op Twitter. De eerste groep was er blij mee, de tweede groep niet. En een derde groep vroeg zich nog steeds af of het wel echt waar was.

Nou, Bill van der Valk - de hoogste man bij de hotelketen - heeft zich daar nu over uitgesproken. Ja, het is echt. De hotelmanager aldaar heeft inderdaad de omgekeerde vlag opgehangen, en die heeft dat gedaan om de boeren te steunen. Hartstikke mooi, natuurlijk. Alleen waren er ook flink wat D66'ers en GroenLinksers die opeens heel nationalistisch pretenderen te zijn, en die zo'n omgekeerde vlag "HEEL [email protected]#[email protected]#@!" zeggen te vinden. En dus heeft Bill daar ook wat van gezegd.

Wat betreft Bill én de familie Van der Valk, zegt hij dat die "volledig achter de steunbetuiging aan de Nederlandse boeren staat."

"Als Van der Valk hopen we dat de overheid samen met de boeren tot verstandige en goede oplossingen komt," gaat hij verder.

"Het omdraaien van de vlag was een ongelukkige keuze van ons, hiervoor excuses," stelt hij daarna. Want tja, die trots-op-Nederlandse GroenLinksers en D66'ers moet je natuurlijk wel nog een beetje te vriend houden.

"De familie Van der Valk is al meer dan 100 jaar in bezit van meerdere boerderijen en boerenbedrijven, zij begrijpen de situatie en gedachten van de boeren," staat ook nog in de verklaring van Van der Valk. "Wij houden ons verder afzijdig van politieke discussies, dit hebben wij de laatste jaren altijd gedaan!"

Maar wat de boeren betreft willen ze tóch even duidelijk maken dat ze wel aan de zijde van de boeren staan.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

En dat is heel goed. Waren er maar meer grote bedrijven met de moed dit te doen. Alleen had Bill natuurlijk ook de moed moeten hebben om GroenLinksers en D66'ers die nu net doen alsof ze het grootst mogelijke respect hebben voor onze vlag te vertellen dat ze zijn achterwerkje kunnen kussen. Want juist aanhangers en leiders van die partijen vertellen ons al decennia dat alle vormen van nationalisme en patriottisme gevaarlijk zijn, uitgeband moeten worden, feitelijk gewoon neerkomen op modern nazisme, én vervangen moeten worden door een 'trotse Europese identiteit.' En dan wentelen ze zich zogenaamd nu trots in de vlag? Hou op hoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties