ter apel

Machiavelliprijs voor burgemeester Ter Apel: Politieke schouderklop voor zijn status quo-houding

Binnenlandjan 22, 11:00
Het is opvallend dat burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, de gemeente waar het veelbesproken aanmeldcentrum Ter Apel onder valt, de Machiavelliprijs 2023 heeft gewonnen. Deze prijs, bedoeld voor personen of organisaties die significant bijdragen aan communicatie tussen politiek, overheid en burgers, is uitgereikt aan Velema voor zijn "heldere en scherpe" communicatie. Maar is dit echt een prestatie om te vieren, of is het een trieste reflectie van de huidige staat van ons land?
Terwijl Ter Apel voortdurend in het nieuws is vanwege de overvolle opvangcentra en de groeiende problematiek rond asielzoekers, wordt de burgemeester geprezen voor zijn niet-polariserende communicatie. Maar wat heeft deze zogenaamde niet-polariserende houding ons gebracht? Meer chaos, meer overlast en een gemeenschap die de druk van een falend asielbeleid moet dragen. Ter Apel heeft juist een burgemeester die met zijn vuist op tafel durft te slaan maar deze burgemeester volgt gewoon slaafs de dictaten vanuit Den Haag op.
De toekenning van de Machiavelliprijs aan een D66-burgemeester roept vragen op over de criteria voor deze prijs. Is het daadwerkelijk een erkenning van constructieve communicatie, of een symbolische schouderklop voor het in stand houden van de status quo? Terwijl de gemeenschap van Ter Apel gebukt gaat onder de gevolgen van dit beleid, wordt de burgemeester beloond voor zijn zachte aanpak. Zachte heelmeesters maken juist stinkende wonden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit is een duidelijk signaal dat de echte problemen in Ter Apel en vele andere Nederlandse gemeenten nog steeds niet worden aangepakt. De Machiavelliprijs zou moeten gaan naar degenen die echte oplossingen bieden en durven op te komen voor de belangen van hun gemeenschap, niet naar degenen die de problemen met mooie woorden toedekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten