shutterstock 1885717393

Alarmerende nonchalance bij jongeren: Laten condooms en pil massaal links liggen

Binnenlandjan 22 , 10:00
Een schokkende trend onder Nederlandse jongeren baart grote zorgen bij Rutgers en Soa Aids Nederland: het gebruik van anticonceptie, met name condooms en de pil, is drastisch aan het dalen. Dit roekeloze gedrag heeft geleid tot een verontrustende stijging in het aantal gevallen van gonorroe en chlamydia. Is dit de prijs van onverantwoordelijkheid en gebrek aan voorlichting?
Volgens recent onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland onder ruim 10.000 jongeren, heeft de groep die geen anticonceptie gebruikt de afgelopen twaalf jaar een zorgwekkende toename gezien. Deze ontwikkeling is niet alleen een gezondheidsrisico, maar ook een spiegel van een dieper maatschappelijk probleem. Sinds het stoppen van campagnes over veilig vrijen in 2012, hebben we een generatie jongeren die speelt met vuur.
Deskundigen slaan alarm: als de trend van dalend condoomgebruik doorzet, kunnen we een explosieve toename van soa's verwachten. De redenen voor deze afname zijn zorgwekkend: jongeren geven aan dat condooms het seksuele genot verminderen. Maar is kortstondig genot het waard om langdurige gezondheidsproblemen en ongewenste zwangerschappen te riskeren?
Deze situatie roept dringend op tot hernieuwde aandacht voor seksuele voorlichting en anticonceptie. Het is de hoogste tijd dat zowel ouders, scholen als de overheid opstaan en deze gevaarlijke trend keren. Het is onze verantwoordelijkheid om onze jongeren te beschermen en te informeren over de risico's van onbeschermde seks.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit is geen kwestie die we kunnen negeren. De gezondheid en het welzijn van onze toekomstige generaties staan op het spel. We moeten handelen voordat het te laat is. Seksuele voorlichting en bewust gebruik van anticonceptie moeten weer prioriteit worden in onze samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten