shutterstock 1886910730

Benzinepompen belazeren de kluit: Onderzoek bewijst trage prijsdalingen aan de pomp

Economiejan 22, 12:00
Het is nu wetenschappelijk bewezen: pomphouders nemen automobilisten in de maling. Terwijl de prijzen van olie schommelen, blijkt uit recent onderzoek dat benzinepompen sneller zijn met het verhogen dan met het verlagen van hun prijzen. Dit schandalige gedrag kost de Nederlandse automobilist letterlijk centen per liter.
Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het economenvakblad ESB, hebben consumenten tussen 2007 en 2023 mogelijk 2,2 tot 4,8 eurocent te veel betaald per liter benzine. Het is een klassiek geval van 'rockets and feathers': prijzen schieten omhoog als een raket, maar dalen langzaam als een veer.
Dit fenomeen is een doorn in het oog van elke hardwerkende burger. Terwijl olieprijzen fluctueren, blijken pomphouders gretig gebruik te maken van elke kans om de prijzen kunstmatig hoog te houden. Dit is niet alleen oneerlijk, het is ook een klap in het gezicht van de consument die elke dag al genoeg heeft te lijden onder de hoge kosten van het leven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Waarom grijpt de overheid niet in? Deze praktijken wijzen op een diepgeworteld probleem in de benzine-industrie, waarbij pomphouders ongestraft de consument kunnen uitbuiten. Het is tijd dat er strengere regels komen om deze schaamteloze geldklopperij een halt toe te roepen. Het onderzoek legt bloot hoe pomphouders prijsveranderingen manipuleren en het vertrouwen van de consument schaden. Dit moet stoppen. Nederlanders verdienen transparantie en eerlijkheid aan de pomp, geen achterbakse trucjes om meer geld uit hun zakken te kloppen. Het leven in Nederland is al duur genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten