1705px de somp a50

Benzineprijzen: Nederlander in de knel door roekeloos beleid!

Binnenlandsep 18 2023, 14:30
Waar is de grens? Hoelang laten Nederlanders zich nog de das omdoen door een demissionaire regering die hen financieel wurgt met absurd hoge benzineprijzen? Nog even en de Nederlandse automobilist kan zich alleen nog maar verplaatsen door in het kielzog van de elitair rijdende politici te blijven, die vast niet persoonlijk de torenhoge prijzen hoeven op te hoesten.
Uit ANWB-onderzoek blijkt dat de huidige benzineprijs, die na 1 juli jl. de lucht in is geschoten naar €2,30 per liter, zorgt voor een financiële chaos in menig huishouden schrijft de Telegraaf. Ja, je leest het goed, in een land dat ooit bekendstond om zijn welvaart, worden burgers nu gedwongen om in te boeten op vakanties, uitjes, zelfs essentiële zaken zoals boodschappen!
Het lijkt erop dat we niet meer in ons geliefde Nederland leven, maar in een soort dystopische wereld waarin de gemiddelde Nederlander geofferd wordt op het altaar van de klimaathysterie. En de dienaren van de groene gekte vinden het prima! En als dat nog niet erg genoeg is, hou je vast: op 1 januari 2024 wordt de situatie nóg erger, met een verwachte verhoging van 21 cent per liter! Dat betekent dus dat we naar verwachting richting de €2,51 per liter gaan. Een klap in het gezicht voor iedereen die dacht dat het ergste achter de rug was. Het lijkt wel alsof we gevangenzitten in een nachtmerrie die maar niet wil eindigen.
Wat voor absurd beleid is dit? Is het de bedoeling dat de gewone Nederlander straks zijn auto moet verkopen omdat hij de benzine niet meer kan betalen? Of dat kinderen moeten opgroeien in een wereld waarin ze niet weten hoe het is om met het gezin een dagje uit te gaan of op vakantie te kunnen?
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gevolgen voor de economie. Minder vakanties, minder uitjes, minder bestedingen in restaurants – het zal er allemaal voor zorgen dat de economie nog verder in het slop raakt. Wie gaat dat compenseren?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
De vraag van de maand, gesteld door niemand minder dan GroenLinks/PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans: "Waar komt dat chagrijn toch vandaan, in Nederland?" Hier is je antwoord, meneer Timmermans. Kijk in de spiegel, en dan naar je desastreuze beleid (dit beleid wordt in de Tweede Kamer ook ruimhartig gesteund door GroenLinks en de PvdA), en je zult het chagrijn van heel Nederland weerspiegeld zien. De hoge benzineprijzen en de daaruit voortkomende financiële problemen zijn de bittere pil die wij, de gewone burgers, moeten slikken. Het is de hoogste tijd dat dit beleid op de schop gaat, en dat er geluisterd wordt naar de roep van het volk! Stem daarom wijs op 22 november en wees geen dief van je eigen portemonnee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten