0917 catherine keyl

Knetter! NPO Radio 1 gooit Catherine Keyl eruit: 'Uitspraken over klimaat'

Politieksep 18 2023, 13:30
Het is ongelooflijk, maar het Mediaforum - de dagelijkse mediarubriek op NPO Radio 1 - heeft 1 van de leden eruit gegooid. Het gaat om Catherine Keyl. Waarom? Nou, omdat ze niet meegaat in de klimaatgekte. "We vinden dat je niet meer moet komen," kreeg ze te horen van een eindredacteur.
Keyl is langzaam maar zeker een comeback aan het maken in Nederland. Niet zo gek, want ze presenteert zich als redelijk populistisch, met zelfs een beetje conservatisme, wat haar vanuit gewone Nederlanders natuurlijk een graag geziene gast maakt. Maar bij de NPO Radio 1 willen ze haar niet meer.
De eindredacteur die haar opbelde zei dat het in eerste instantie erom ging dat ze eigenlijk alleen nog "programmamakers" in het forum willen. Maar dat is raar. Want Keyl wordt vervangen door Hanneke Groenteman.
Welke programma's Groenteman maakt, vraag je?
Ja, niets dus. Zero. Geen enkel programma.
Wat de echte reden is? "Ik ben nogal kritisch geweest over de klimaatmaatregelen. Dat is me niet in dank afgenomen," legt Keyl uit.
Wat ze gedaan heeft? Nou, ze pakte onlangs Carice van Houten bijvoorbeeld aan. De knettergekke actrice die met XR actie voert en het automobilisten daarmee onmogelijk maakt om naar huis of naar het werk te gaan.
Of, zoals Keyl het verwoordde: "[A]ctrices die op de A12 gaan liggen als protest tegen het milieu, maar die vervolgens wel drie keer per maand naar Amerika of Australië heen en weer reizen omdat ze er vriendjes of werk hebben."
Ongelooflijk genoeg gaat de NPO hier ongetwijfeld mee wegkomen. In een normaal systeem zou NPO Radio 1 nu vragen moeten beantwoorden van een ombudsman over deze situatie. Het neigt namelijk nogal naar het uitsluiten van ongewenste (want niet-linkse) meningen.
Maar ja, bij de linkse omroepen mag dat natuurlijk wél. Daar mogen ze alleen gewenste meningen vragen, van één bepaalde politieke kleur (te weten: globalistisch). Maar als ON! een beetje te veel conservatieve gasten vraagt, dan is de wereld te klein en wordt de omroep zelfs verboden (om dat tegen te gaan moet je LID WORDEN van de enige rechtse omroep die Nederland heeft. Doe dat NU).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten