Screen Shot 2022 10 05 at 181223

Mediakartel en partijkartel zijn 1: 'Hoofd voorlichting D66 wordt nieuwe hoofdredacteur Tubantia'

Binnenlandokt 20 2022, 14:06
De Twentsche Courant Tubantia heeft een nieuwe hoofdredacteur nodig. Je zou denken dat zo'n krant dan op zoek gaat naar iemand die bij een andere krant werkt, of misschien online. Maar nee. Ze halen liever het hoofd voorlichting van D66 weg bij de Tweede Kamer. Want ja, Daan Bonenkamp mag nu gaan bepalen wat Tubantia publiceert en hoe.
"Daan Bonenkamp (38) wordt de nieuwe hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia," bericht Tubantia zelf heel trots. "Hij is nu hoofd communicatie bij de Tweede Kamerfractie van D66. Bonenkamp is per 1 januari 2023 de opvolger van Martha Riemsma."
"Wij zijn ervan overtuigd dat Daan met zijn energie en sterke digitale oriëntatie Tubantia een nieuwe impuls kan geven,” liegt directeur/uitgever Erik van Gruijthuijsen. "Tubantia heeft in de regio traditioneel een ijzersterke positie. Het vak van krant maken beheersen we ook als de beste. Nu moeten we onze lezers ervan overtuigen dat er naast de krant online nog heel veel meer te beleven valt. We willen dat Twente net zoveel van de site en app gaat houden als van de krant."
Bonenkamp zegt dat dit allemaal "voelt als thuiskomen" omdat hij "een kind van de streek" is. En natuurlijk vindt hij zichzelf echte de juiste man voor deze baan. Zijn ouders lazen de krant namelijk en zijn opa was er "tientallen jaren columnist." Dus dan weet je het wel. Zucht.
Hoewel ze hem steevast "hoofd voorlichting van de D66-fractie in de Tweede Kamer" noemen is dat niet helemaal waar. Bonenkamp geeft inderdaad leiding aan het team van 12 'woordvoerders' en online-medewerkers die D66'ers adviseren. Maar het gaat dan niet alleen om Kamerleden, maar ook om D66-bewindsleden. Lekker he, die scheiding der machten?
Zelfs een 'politiekverslagger' van het NRC Handelsblad, Lamyae Aharouay, vindt deze benoeming overduidelijk belachelijk. In haar tweet over Bonenkamps nieuwe baan noemt ze hem namelijk "onder meer [de] architect van de drankroddel over Johan Remkes." Dat is natuurlijk ook zo, maar zoiets haalt zo'n dame er alleen bij als ze het belachelijk vindt hij dat nu 'hoofdredacteur' wordt van een 'objectieve en neutrale' (LOL, lachen, gieren, brullen) 'krant.'

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Zo wordt er dus weer een D66'er neergezet op een relatief belangrijke mediaplek. Die mensen nemen onderhand echt álles over in Nederland, van de politiek tot het ambtenarenapparaat tot de NPO tot dagbladen. Overal zijn ze te vinden, overal hebben ze een vinger in de pap, en overal doen ze er alles aan om de publieke opinie en de cultuur totaal te beïnvloeden.
En het lukt ze nog ook. Tubantia is natuurlijk niet de grootste krant van Nederland, maar dat is niet eens relevant. Het gaat erom dat ze steeds weer, overal naar binnen komen... En ja, Tubantia heeft natuurlijk wel degelijk heel veel impact in Twente. Daar wordt die krant serieuzer genomen dan alle landelijke dagbladen bij elkaar - net zoals dat het geval is in de meeste regio's met sterke eigen kranten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten