Nederlandhaat! Kinderen van 7 vergiftigen met schuldgevoel over het slavernijverleden

Nederlandhaat! Kinderen van 7 vergiftigen met schuldgevoel over het slavernijverleden

Binnenlanddec 28, 11:00
Het is onbegrijpelijk dat Marjan de Groot-Reuvekamp, voorzitter van de vakvereniging van geschiedenisdocenten, vandaag in de Telegraaf pleit voor het geven van les over het slavernijverleden aan basisschoolkinderen vanaf een jaar of 7. Dit getuigt weer van Nederlandhaat en het zaaien van haat en polarisatie onder jonge, kwetsbare kinderen. Zolang de deugers zich maar goed kunnen voelen en dat over de rug van kinderen, om te kotsen!
Basisschoolkinderen hebben genoeg aan hun hoofd met het leren van de basisvakken als rekenen, lezen en schrijven. Zij hoeven niet op jonge leeftijd belast te worden met het leren over het koloniaal verleden en de slavernij. Bovendien is het misplaatst om kinderen op te zadelen met een schuldgevoel over iets waar zij helemaal niets aan kunnen doen. Laat een kind een kind zijn. Zadel ze niet op met racisme en seksuele voorlichting. Deze zaken komen later als zij groot zijn allemaal aan bod op de middelbare school. Op het VMBO is geschiedenis geen examenvak laat dit onderwerp dan terugkomen bij maatschappijleer.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Het is belangrijk om ons verleden te leren kennen, maar dit kan op een later tijdstip gebeuren als kinderen oud genoeg zijn om de complexiteit van dit onderwerp te begrijpen. Marjan de Groot-Reuvekamp slaat hier volledig de plank mee mis en dient zich te concentreren op het onderwijzen van de basisvakken aan basisschoolkinderen. Het is tijd om te stoppen met het aanvallen van onze geschiedenis en ons te richten op het opbouwen van een betere toekomst voor alle Nederlanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten