Screen Shot 2022 06 07 at 141717

Ontwikkeling in Peter R. de Vries-moordzaak: totaal negen verdachten vervolgd voor moord op Misdaadjournalist

Binnenlandmrt 24 2023, 13:30
Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er binnenkort nog een verdachte zal worden toegevoegd aan de reeds zeven mannen die vastzitten voor de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het OM verwacht dat in totaal negen verdachten zullen worden vervolgd voor betrokkenheid bij de aanslag, waarbij de rol van de nieuwe verdachte nog niet duidelijk is. Het gaat echter niet om de opdrachtgever van de aanslag.
De moord op Peter R. de Vries op 6 juli 2021 in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam schokte heel Nederland. De gerenommeerde journalist was vertrouwenspersoon en adviseur van kroongetuige Nabil B. in het grootscheepse liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi.
In de zaak van de moord op De Vries zitten op dit moment zeven mannen vast. Zij worden grofweg in drie groepen verdeeld. Zo zijn er de twee mannen die door het OM worden beschouwd als de uitvoerders: de schutter (Delano G.) en de chauffeur (Kamil E.). Zij kregen hulp van twee Polen: een vermeende moordmakelaar (Krystian M.) en een regelaar (Konrad W.), die zorgden voor de wapens, vluchtauto en telefoon.
De derde groep bestaat uit drie mannen die De Vries voor zijn dood zouden hebben geobserveerd. Het gaat om de twee 'filmers' (Erickson O. en Gerower M.), die de beelden van een neergeschoten De Vries verspreidden, en hun recent opgepakte handlanger (Ludgardo S.). Dan is er ook nog een achtste verdachte (Christopher W.), die werd opgepakt in Helmond maar vervolgens ook weer snel werd vrijgelaten. Hij stond in contact met de twee verdachten die de aanslag zouden hebben gefilmd al zat hij wel achter slot en grendel ten tijden van de aanslag.
De zaak van de twee vermeende uitvoerders zijn in eerste instantie apart behandeld en waren ook al bijna afgerond. Tegen beide mannen werd toen levenslang geëist. Op het laatste moment kwam het OM echter met een getuige op de proppen en werden er medeverdachten opgepakt. Ook emigreerde een van de drie rechters waardoor uiteindelijk werd besloten om de zaak opnieuw te doen en de zaken van alle verdachten gelijktijdig te behandelen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten