frits bosch column

- Frits Bosch - Ingrid Thijssen, VNO NCW, is een jokkebrokje

Opiniemrt 24 2023, 12:30
Ingrid Thijssen, baas van VNO NCW, schrijft een noodkreet aan het kabinet, in de Telegraaf van heden ‘Noodkreet om stikstofaanpak: snel handelen anders zitten we weer twee jaar op slot’. Mw Thijssen vindt dat we nu snel moeten doorpakken. Ze is prominent D66er, zou dat iets met haar noodkreet te maken hebben? Wat denkt u zelf?
Angst zaaien zit D66ers in het bloed. Als we de stikstof en CO2 niet reduceren gaan we kapot! Begrijp dat nou! Kapot gaan we! Antonio Guteresse, baas VN, heeft het zelf gezegd: “het is 1 minuut voor 12, we gaan kapot!” Mw Thijssen weet te melden dat “iedereen erkent dat we een stikstofprobleem hebben en dat de stikstofuitsoot flink omlaag moet. Wat wij willen is politiek neutraal.” Toen ik dit las moest ik heel hard lachen. Wat een jokkebrokje! De verpletterende verkiezingsoverwinning, de monsterzege, van BBB ondermijnt juist die conclusie. Heeft ze dat niet begrepen. Is er iemand die haar dat kan uitleggen? Ja die is er: prof Ronald Plasterk, bioloog, voormalig PvdA minister Binnenlandse Zaken, in zijn artikel ‘Er is een overweldigend bewijs dat het redelijk goed gaat met de natuur in Nederland’, in de Telegraaf van heden. Het is een hilarisch artikel waarin hij de vloer aanveegt met alle heilige huisjes rond stikstof en CO2. Het gaat helemaal niet slecht met de natuur in ons land, op diverse plaatsen zelf veel beter. Per geval bekijken, weg met dat generieke beleid. De lucht is schoner en idem het water. Er is geen stikstofprobleem en CO2 probleem. Gaat u maar rustig slapen. Volgens Plasterk zou ieder die van de natuur houdt BBB hebben moeten stemmen. Dat hij dus ook gedaan, geen PvdA. Blijkbaar houden velen van de natuur. Hij legt ook nog fijntjes uit waarom 1+1 geen 2 is geworden. De machtswens van Klaver en Kuiken lukte niet. Het was een deceptie. Hij adviseert ontvlechting. Ik vrees dat Attje Kuiken en Job Cohen zijn bloed kunnen drinken.
Verhalen met dezelfde strekking als van Plasterk verneem ik in diverse artikelen en website van prof Kees de Lange, emeritus fysicus VU. Maar ook van zoveel andere ‘deskundigen’. Wie is hier nu gek? De gezagsgetrouwe burger is geheel de weg kwijt. Is het dan vreemd dat de kiezer achter iemand gaat staan met een verhaal recht uit het hart?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Bravo Ronald Plasterk! Bravo Caroline van der Plas. Hij raadt haar aan niet mee te gaan in de plannen van stikstofreductie en CO2 reductie. Niet doen Caroline!
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten