shutterstock 1034006569

Radicale activisten: 'Excuses voor slavernij zonder herstelbetaling is een lege huls!'

Binnenlandnov 05 2022, 16:09
De professionele racismeroepers van Black Archives vindt het onacceptabel als Mark Rutte "sorry" zegt voor slavernij... maar geen geld overmaakt aan onze gekleurde medemens. Zo'n excuus is, zegt Mitchell Esajas, niets meer of minder dan "een lege huls."
Bij EenVandaag hebben ze een item over de reactie van 'activisten' op Mark Rutte's excuus voor het slavernijverleden van de top 0,001% van Nederlanders eeuwen geleden. Mijn familie heeft daar niets aan gehad. Jouw familie heeft daar vrijwel zeker niets aan gehad. Een heel klein deeltje van de voorouders van de Nederlanders die er nu zijn hebben daar voordeel aan gehad. Het overgrote deel van de Nederlanders zijn echter nazaten van mensen die op hún beurt systematisch uitgebuit zijn.
Hoe dan ook, de oprichter van The Black Archives is óók niet blij met het op handen zijnde excuus. De reden is niet dat wij niets met de slavernij te maken hebben, en 99,999% van onze voorouders ook niet. Oh nee.
Nee. Mitchell Esajas is boos omdat hij geld wil zien. Een excuus voor slavernij zónder "herstelbetaling" (voor mensen die zelf nooit slaaf zijn geweest, wiens ouders nooit slaaf zijn geweest, wiens grootouders nooit slaaf zijn geweest, wiens overgrootouders waarschijnlijk zelfs nooit slaaf zijn geweest, wiens overovergrootouders niet nooit slaaf zijn geweest) is wat hem betreft slechts "een lege huls" en dus niets waard.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Laat dit heel duidelijk zijn: het is deze activisten nooit om een "excuus" gegaan. Dat verhaal gebruikten ze alleen om gratis geld te kunnen innen. Excuses was de eerste stap. Daarna hebben ze altijd geld willen zien.
Natuurlijk gaat dat vrijwel zeker ook gewoon gebeuren. Want dit Woke Kabinet vindt smijten met belastinggeld ge-wel-dig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten