shutterstock 1604671894

TUI past reisbeschrijving aan na heftige reacties KOZP: "Kwetsend en gewoon dom"

Binnenlandmrt 13 , 12:00
Reisorganisatie TUI heeft een pijnlijke fout gemaakt. Met het schaamrood op de kaken biedt het bedrijf excuses aan voor een nogal ongelukkige beschrijving van een rondreis door het prachtige, zonovergoten Suriname.
In plaats van een inspirerende oproep tot avontuur, werden potentiële vakantiegangers geconfronteerd met een pijnlijke herinnering aan ons koloniale verleden. De tekst nodigde Nederlandse toeristen uit om "in de schoenen van onze dappere voorouders te stappen".
TUI geeft toe dat het helemaal niet de bedoeling was om mensen te kwetsen en dat het gewoon dom was om niet te beseffen hoe gevoelig deze tekst lag. "Ongetwijfeld heeft de tekstschrijver van die rondreisbeschrijving het niet slecht bedoeld, maar we begrijpen helemaal dat het kwetsend is en gewoon dom van ons dat het niet is opgemerkt".
Natuurlijk kon Kick Out Zwarte Piet (KOZP) niet aan de zijlijn blijven zitten. De beroepsdemonstranten hadden eindelijk weer iets om zich druk om te maken aangezien onze goedheiligman met zijn donkere kindervriend voorlopig nog wel even in Spanje blijft – ver weg van deze idioten. De actiegroep vroeg zich hardop af of met die 'dappere' voorouders niet de rovende, gewelddadige kolonisten bedoeld werden. Een beetje overdreven natuurlijk weer deze reactie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
De prijs van de bewuste rondreis bleek óók in het verkeerde keelgat te schieten bij de actiegroep. Voor de reis betaal je €2023. KOZP wees op de symboliek van deze prijs, aangezien de koning op 1 juli 2023 excuses maakte voor het slavernijverleden. Hoezo ver gezocht? KOZP kan inmiddels weer rustig verder slapen, TUI heeft de omstreden zinnen uit de tekst geschrapt en is behoorlijk door het stof gegaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten