richard de mos

Vrijspraak voor Richard de Mos? Realistisch Nederland verwacht het, RTL Nieuws blijft hopen op straf

Binnenlandjun 21, 10:00
Vandaag is de dag waarop realistisch Nederland eindelijk gerechtigheid verwacht voor Richard de Mos. De Haagse politicus, die bijna vijf jaar geleden werd geconfronteerd met een inval door de politie, staat opnieuw terecht. Het gerechtshof doet vandaag uitspraak, en terwijl het merendeel van Nederland vrijspraak verwacht, blijft RTL Nieuws met hun suggestieve kop hopen op een andere uitkomst: "Nu dan tóch celstraf en ambtsverbod voor politicus Richard de Mos?"
Het is ronduit beschamend hoe de media hun vooringenomenheid laten doorschemeren. In plaats van een neutrale benadering, kiest RTL Nieuws ervoor om sensatie te zoeken. Een kop als “Nu eindelijk vrijspraak voor Richard de Mos” had net zo goed gekund, maar dat past natuurlijk niet in hun narratief.
Richard de Mos, fractievoorzitter van de lokale Haagse partij Hart voor Den Haag, werd begin vorig jaar volledig vrijgesproken van onder andere omkoping en meineed. De rechtbank zag geen bewijs voor de beschuldigingen die het Openbaar Ministerie (OM) tegen hem had ingebracht. Vandaag herhaalt het gerechtshof deze zaak, waarin het OM nog steeds een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een werkstraf van 240 uur, een boete van 10.000 euro en een ambtsverbod van vier jaar eist.
Laten we niet vergeten dat ook de medeverdachten, waaronder partijgenoot Rachid Guernaoui en vijf Haagse ondernemers, eerder werden vrijgesproken. De beschuldiging dat De Mos vergunningen zou hebben geregeld in ruil voor donaties werd door de rechtbank niet ondersteund. Het enige dat overbleef, was een voorwaardelijke straf voor wapenbezit tegen één verdachte. Toch besloot het OM in hoger beroep te gaan tegen alle verdachten.
Tijdens het hoger beroep heeft De Mos keer op keer benadrukt dat hij zich nooit heeft laten omkopen. "Ik zeg altijd tegen iedereen die ik ontmoet: 'als je een probleem hebt, moet je me mailen en dan ga ik proberen het op te lossen'. Het maakt helemaal niets uit of ze geld hebben of niet," aldus De Mos. Dit toont aan hoezeer hij zich inzet voor de gemeenschap, zonder onderscheid te maken.
Het is de hoogste tijd dat de politieke en juridische heksenjacht tegen Richard de Mos eindigt. De realiteit is dat De Mos, een toegewijde politicus, zich inzet voor zijn kiezers en hun problemen probeert op te lossen. De steun voor zijn vrijspraak groeit, en terecht. Vandaag moet het gerechtshof doen wat juist is en een einde maken aan deze lange en onnodige vervolging.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
DDS wenst Richard de Mos veel succes vandaag en hoopt dat gerechtigheid eindelijk zal zegevieren. Richard de Mos verdient niets minder dan volledige vrijspraak en de kans om zijn belangrijke werk voort te zetten zonder de schaduw van onterechte beschuldigingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten