WhatsApp Image 2022 07 04 at 12420 PM

Wat nou eigendomsrecht? Politie neemt trekkers in beslag: 'Ze wilden demonstreren in Den Haag'

Binnenlandsep 20 2022, 10:16
In Den Haag heeft de politie een aantal trekkers "in beslaggenomen" omdat de eigenaren ervan het "noodbevel" aan hun laars lapten. Dat bevel houdt in dat er niet gedemonstreerd mag worden in het centrum van Den Haag omdat politici daar vandaag hun eigen feestje vieren en geen zin in lastige burgers hebben die uiting geven aan hun woede. Dat doen ze maar ergens in de middle of nowhere nabij een dorpje met 2.000 inwoners.
Vannacht en vanmorgen vroeg vertrokken er flink wat trekkers naar Den Haag. Het zou over zo'n 40 trekkers zijn gegaan - minimaal. Kort na hun vertrek en in de nabijheid van Den Haag werd er echter ingegrepen. Er was (en is) namelijk een noodbevel afgekondigd wat inhoudt dat mensen niet naar het centrum van Den Haag mogen. 
De politie liet vervolgens zelf later op de ochtend weten dat er bij het Schenkviaduct "een aantal trekkers in beslaggenomen" zijn omdat de boeren het noodbevel niet respecteerden. Zij probeerden, aldus de politie, "met hun trekkers naar het centrum te rijden en volgden onze aanwijzingen niet op. Er is een noodbevel van kracht."
Wat hier zo misselijkmakend aan is? Prinsjesdag moet zogenaamd het feest van onze 'monarchie/democratie' zijn. Oh ja, vandaag moeten we 'vieren' dat we zo'n mooi systeem hebben, dat mensen inspraak hebben, dat de regering haar rol en verantwoordelijkheid serieus neemt, en zo verder.
Bij dat feest hoort dan natuurlijk ook dat je burgers de vrijheid geeft duidelijk te maken wat zij van de regeringsplannen vinden. Het is dus totaal geschift om een noodbevel te doen uitgaan. Deze mensen hebben gewoon recht om hun mening te delen - en juist op Prinsjesdag is dat een fantastische, effectieve manier om dat te doen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Door het noodbevel is het inderdaad illegaal om met trekkers naar Den Haag centrum te komen. Maar dat het noodbevel is afgegeven is volstrekt belachelijk. Ik begrijp dat politici en hun vrienden van de media dit hun persoonlijke feest willen houden en vooral geen last willen hebben van die vervelende belastingbetalertjes die roet in het eten willen gooien.
We leven in een bijzonder aparte tijden. 'Het feest van de democratie' is alleen nog maar voor politici en hun mediavrienden, terwijl burgers die het één en ander te klagen hebben hun mond moeten houden én ook nog eens hun bezittingen afgevoerd zien worden als ze gebruik denken te kunnen maken van hun grond- en mensenrechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten