shutterstock 1157861293

Donald Trump belooft Verenigde Staten te behoeden voor 'vuile communistische nachtmerrie'

Buitenlandmrt 05 2023, 14:00
Op de jaarlijkse conservatieve conventie (CPAC) heeft voormalig president Donald Trump zaterdag zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2024 herbevestigd. Hij waarschuwde daarnaast voor een derde wereldoorlog en verklaarde dat alleen hij deze kan voorkomen. Trump haalde ook uit naar zowel de Democraten als de Republikeinen en noemde hen "oorlogszuchtig" en "imbeciel".
Trump verklaarde dat de Amerikaanse kiezers het beu zijn om te leven in een land waar politieke dynastieën en corruptie heersen. Hij keurde de Amerikaanse steun aan Oekraïne openlijk af en beweerde dat dit zou kunnen leiden tot een derde wereldoorlog als er niet snel iets verandert. Trump noemde ook Joe Biden een "crimineel" en beweerde dat zijn administratie "de meest corrupte uit de geschiedenis" is.
Volgens Trump kan alleen hij de Verenigde Staten behoeden voor een "vuile communistische nachtmerrie" en ervoor zorgen dat het land weer vrij wordt. Hij haalde ook uit naar de pers en beweerde dat er in de VS geen vrije pers is. De conservatieve conventie CPAC is een belangrijke bijeenkomst van conservatieve leiders in de VS al is het hoogtepunt toch ieder jaar weer de speech van Trump.
Trump-aanhangers zijn enthousiast, al hebben veel Republikeinse leiders en potentiële presidentskandidaten deze editie van de conventie overgeslagen. Het is duidelijk dat Trump nog steeds veel steun geniet onder een groot deel van de Amerikaanse bevolking en het is afwachten welke tegenstanders zich allemaal gaan melden om de strijd aan te gaan met Trump. Vooralsnog lijkt het er op dat we een herhaling krijgen van 2020 waarin Trump het zal opnemen tegen de zittende president Joe Biden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten