Elon Musk: 'Politici zijn geen regisseurs, maar acteurs'

Elon Musk: 'Politici zijn geen regisseurs, maar acteurs'

De afgelopen weken is Elon Musk steeds weer aangevallen in Amerika door Democratische politici. Zelfs door het Witte Huis, dat bij regelmaat herhaalt dat ze hem "in de gaten houden." Nu reageert hij daar fel op. Want, zegt hij, al die politici zijn marionetten, acteurs. Niet meer, niet minder.

Volg mij op Twitter.

Elon Musk is natuurlijk al jaren en jaren één van de rijkste mannen ter wereld. Tegenwoordig is hij zelfs veruit de rijkste persoon. Een paar maanden geleden was hij iets van 300 miljard dollar waard. Totaal geschifte bedragen, natuurlijk, maar toch.

Omdat hij zo rijk is heeft Musk natuurlijk ook jarenlange ervaring met politici. Want waar geld gaat daar komen politici aanwaggelen.

In die hoedanigheid weet hij het één en ander over hoe de politiek rolt. En ja, in een recente tweet geeft hij daar openheid van zaken over. Want na de zoveelste aanval op hem van Democraten zegt hij gewoon keihard waar het op staat: verreweg de meeste politici zijn niet meer of minder dan acteurs. Ze zeggen de zinnen die voor ze bedacht zijn. Er is werkelijk niets echt aan ze. Achter de schermen zijn er een paar mensen die aan de touwtjes trekken en die bepalen wat er gebeurt, en wie wat zegt en doet, maar het overgrote deel van de politici bestaat uit toneelspelers.

Elon Musk: 'Politici zijn geen regisseurs, maar acteurs'

"Verschillende belangrijke Democratische politici vielen me ook toen aan, allemaal op hetzelfde moment. Het was gecoördineerd. Buiten partijleiding en onafhankelijke zoals Manchin zijn ze in essentie acteurs op het politieke theater, geen regisseurs of scriptschrijvers."

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Daar valt echt weinig op af te dingen. Dit is precies hoe het gaat in de politiek. En niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. Bij de grote partijen zit het vol met (slecht uitziende) acteurs. Want ja, dat is de politiek: toneel voor lelijke mensen.

Dat klopt. Alleen is het niet de bedoeling dat dit hardop gezegd wordt. Anders dan het normale toneel mogen mensen namelijk niet weten dat het nep is. Dat is deel van het politieke toneel, zou je kunnen zeggen; dat de kijkers denken dat ze naar iets zitten te kijken dat écht is, terwijl het allemaal van tevoren bekokstoofd is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Twitter Amerika Elon Musk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer