Filmpje! Elon Musk: 'Als Twitter-eigenaar maak ik de ban van Trump ongedaan'

Elon Musk zegt dat als hij Twitter daadwerkelijk overneemt, hij permanente bans afschaft. Dit betekent dat Donald Trump ook welkom zal zijn. Want, zei Musk ook, die ban was sowieso een enorme fout.

In de video hierboven zie je hoe Musk vertelt dat hij permanente bans sowieso wil afschaffen. Er mogen alleen nog tijdelijke schorsingen komen; mensen moeten een "pauze" krijgen, zodat ze afkoelen en leren wat ze wel en niet mogen zeggen. Daarna mogen ze dan weer terugkomen.

Interessant genoeg zegt Musk dat Jack Dorsey, de oprichter Twitter, "het hier mee eens is." Dit is het zoveelste teken dat Dorsey tijdens zijn tijd als CEO eigenlijk niets meer had in te brengen bij Twitter. De Raad van Bestuur maakte de beslissingen op het laatst. Hij was het gezicht van Twitter, maar dat was het dan wel.

"Trumps ban was een enorme fout en oliedom"

In een langere video van Musks uitspraken over Trumps ban veegde hij écht de vloer aan met de "enorm foute en oliedomme" beslissing. "Ik denk dat het niet juist was om Trump te bannen," aldus Musk. "Dat was een vergissing. Omdat het een groot deel van het land tegen Twitter in het harnas joeg. En dit terwijl het er niet eens in resulteerde dat Trump daadwerkelijk zijn stem verloor. Hij richtte gewoon zijn eigen social medium op, Truth Social, waar hij nu actief is en waar heel veel andere rechtse mensen ook naartoe verhuizen. Dus ik denk dat het eindresultaat slechter kan zijn dan een situatie die je hebt als iedereen gewoon vrijelijk mag debatteren."

Vervolgens zei Musk ook dat hij niet wil dat mensen permanente bans krijgen, maar dat er wel moet worden ingegrepen als mensen iets zeggen dat illegaal is. "Dan moet er een time-out komen, tijdelijke schorsing, of we moeten de tweet onzichtbaar maken, of dat het alleen zichtbaar is voor een heel beperkt publiek."

"Maar ik denk dat permanente bans het vertrouwen in Twitter ondermijnen als plek waar iedereen hun mening kan delen."

"Het was een moreel slechte beslissing en extreem dom," aldus Musk vervolgens nog eens over de ban van Trump.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het leuke is dat de interviewer - van FT - maar blijft herhalen of dit nou echt betekent dat Trump terug mag komen en dat je dus niet permanent het zwijgen wordt opgelegd als je dingen zegt die linkse mensen niet leuk vinden. Moderne 'journalisten' hebben echt niets met de vrijheid van meningsuiting; ze kunnen het concept niet eens bevatten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties