shutterstock 1840431526

Frans Timmermans wil vanaf 2027 verplichte elektrificatie van bedrijfswagens

Buitenlandjun 03 2022, 15:00
Eurocommissaris Frans Timmermans heeft weer eens zo'n goed idee dat het maar direct verplicht moet worden! Hij werkt aan een plan om vanaf 2027 elektrificatie van kleine bedrijfswagens te verplichten in alle lidstaten. Wat kan er misgaan?!
Timmerfrans gaat ervoor zorgen dat de Europese Unie het klimaat gaat redden en heeft nu een extra argument om vaart achter zijn plannen te zetten. De hoge energieprijzen en het afscheid van Russische olie is wat hem betreft reden om tempo te maken met elektrisch rijden, meldt De Telegraaf.
Vrijwel iedere Nederlander die het nieuws heeft gevolgd weet dat dit een totaal belachelijk idee is. Ons eigen stroomnet heeft nu al capaciteitsproblemen, dus ach, als iedere bedrijfswagen over vijf jaar volledig elektrisch moet rijden dan is dat natuurlijk geen énkel probleem!
En Nederland heeft het qua infrastructuur (laadpalen) nog wel goed voor elkaar, maar de rest van de EU-lidstaten zijn nog lang niet zover. Frans Timmermans zal het allemaal een worst wezen, ze zien maar hoe ze het voor elkaar gaan krijgen.
Natuurlijk wordt er ook niet stilgestaan bij hoe al die elektriciteit voor die bedrijfswagens (en dat zijn er nogal wat) moet worden opgewekt. Je kunt er donder op zeggen dat Frankrijk zich prima gaat redden, want iets van 75 procent van hun stroom komt van kernenergie, en de rest van de EU stookt op gas, kolen, biomassa (lol) of andere energiebronnen waar Timmermans van moet huilen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het kan haast niet anders dan dat dit enorme problemen op gaat leveren, waar praktisch iedereen last van gaat krijgen. Het klimaat is er niet mee geholpen, bedrijven moeten weer flink investeren en de burger moet z'n straks verplichte warmtepomp maar wat vaker uitzetten. Of de prijs voor elektriciteit gaat gewoon voor iedereen omhoog, waardoor producten ook weer duurder worden. Maar goed, dan kunnen China en India wel wat langer kolen blijven stoken omdat we hun uitstoot hebben gecompenseerd. Daar krijgen we vast wel een bedankje voor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten