screen shot 2023 03 14 at 113957

Imam in Pakistan roept ook Nederlandse moslims op tot moord op Geert Wilders

Buitenlandapr 17 2023, 15:00
Geert Wilders vraagt om actie van de Nederlandse regering na een nieuwe serie doodsbedreigingen vanuit Pakistan. Een extremistische islamitische geestelijke, Imam Ashraf Asif Jalali, plaatste afgelopen weekend een filmpje op sociale media waarin hij een gerichte oproep doet aan ‘Nederlandse moslims’ om Wilders te doden. Hij herhaalde hiermee een eerder uitgesproken fatwa die volgens hem nu ‘definitief’ is geworden.
De PVV-fractievoorzitter wil dat minister van buitenlandse zaken Wobke Hoekstra de Pakistaanse ambassadeur uitwijst en dat premier Rutte zich publiekelijk uitspreekt tegen deze nieuwe bedreigingen. Wilders zegt honderden nieuwe doodsbedreigingen te hebben ontvangen sinds de ‘definitieve fatwa’.
Minister van justitie Dilan Yesilgöz heeft haar verontrusting uitgesproken over de bedreigingen en benadrukt dat Nederland staat voor de vrijheid van haar volksvertegenwoordigers en deze vrijheid altijd zal beschermen en verdedigen.
Wilders vraagt al jaren om extra beveiliging vanwege doodsbedreigingen. In 2004 werd Theo van Gogh vermoord vanwege zijn kritische uitlatingen over de islam en sindsdien staat Wilders op de lijst van belangrijke doelwitten van terroristen.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
De Nederlandse regering heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de oproep van Wilders, maar de Pakistaanse ambassadeur zal naar verwachting op het matje worden geroepen om de situatie te bespreken. Als Pakistan hier niks mee doet dan moet Nederland de Pakistaanse ambassadeur uitwijzen en alle diplomatieke banden met Pakistan verbreken. Immers een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten