shutterstock 1779972902

Islamitische Staat kondigt dood en verderf aan tijdens CL-wedstrijden: "Kill Them All"

Buitenlandapr 09, 13:30
Islamitische Staat (IS) heeft laten weten dat de Champions League wedstrijden van deze week het doelwit zullen worden van aanslagen. Spaanse media meldden dinsdagochtend dat er een aanzienlijke toename is van terreurdreiging rondom de wedstrijden.
Voetbalzone meldt dat IS op sociale media een lijst heeft gepubliceerd met stadions waar deze week CL-wedstrijden worden gespeeld, met de boodschap "Kill Them All". Gelukkig is geen enkele Nederlandse club meer actief in de Champions League, dus lijkt een aanslag in de Johan Cruijff ArenA of het Philips Stadion in ieder geval uitgesloten.
Dit is overigens niet de eerste keer, gezien eerder in Duitsland al grote onrust ontstond voorafgaand aan de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund. De autoriteiten ontvingen een tip dat de terreurorganisatie het gemunt had op supporters. Uiteindelijk heeft zich niets voorgedaan, maar het is duidelijk dat alles op scherp staat om een aanslag te voorkomen, vooral na de gruwelijke aanslag in Rusland waarbij talloze mensen koelbloedig zijn vermoord.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Volgens de Spaanse krant Marca zijn de Spaanse autoriteiten altijd waakzaam voor aanslagen, maar worden de wedstrijden van deze week als bijzonder risicovol beschouwd. Later vandaag staat er in Spanje een crisisberaad gepland waarbij wordt besloten of er extra maatregelen genomen moeten worden. Voorlopig gaan alle wedstrijden gewoon door en laten we hopen dat alles rustig verloopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten