shutterstock 1810018291

Maui vs Hawaii Electric: Branden zijn niet spontaan ontstaan door klimaatverandering!

Buitenlandaug 25 2023, 12:00
Het lijkt erop dat op het eiland Maui, waar de zon altijd schijnt en de stranden witter zijn dan de tanden van een Hollywood-ster, er plotseling een donkere wolk is verschenen. En deze keer komt het niet van een tropische storm, maar van het volstrekt onverantwoordelijke gedrag van het elektriciteitsbedrijf Hawaii Electric.
Je zou denken dat op zo'n idyllische plek het grootste gevaar misschien een verdwaalde kokosnoot is die op je hoofd valt. Think again. Dankzij Hawaii Electric werden de inwoners van Maui geconfronteerd met een van de ergste nachtmerries: een razende natuurbrand. Oorzaak? Afgebroken elektriciteitskabels door sterke wind in combinatie met droge vegetatie. Onthoud dit even: Hawaii Electric, het bedrijf dat één taak had - namelijk het veilig leveren van elektriciteit - slaagde erin om dit totaal te verprutsen.
Maar wacht, er is meer. De gemeente Maui klaagt volgens de NOS nu terecht het bedrijf aan. Volgens hen had de catastrofe voorkomen kunnen worden als Hawaii Electric, en nu komt het, simpelweg wat basaal onderhoud had gepleegd. Dat is zoiets als een automonteur die vergeet de olie te verversen of een bakker die z'n brood vergeet te bakken. Je vraagt je af: hoe moeilijk kan het zijn?
Het wrange aan dit hele verhaal is het immense menselijk leed die het heeft aangericht: 115 levens verloren, duizenden vermisten en een landschap dat meer lijkt op een slagveld dan op een vakantieparadijs.
En wat zegt de mainstream media? Ja hoor, in plaats van het duidelijk falende bedrijf aan de schandpaal te nagelen, wijzen ze naar... klimaatverandering. Het moet niet gekker worden. Nee, NOS Journaal, deze keer kunnen jullie de klimaatkaart niet spelen. Dit is puur menselijk falen, geen 'Moeder Natuur heeft een slechte dag'-scenario.
Het is tragisch, het is frustrerend en het is tekenend voor de tijden waarin we leven. Bedrijven die hun fundamentele verantwoordelijkheden negeren en de media die, zoals gebruikelijk, de verkeerde vijand aanwijzen. Gelukkig heeft Maui besloten terug te vechten en gerechtigheid te eisen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Laten we hopen dat deze tragische gebeurtenis een les is voor andere bedrijven wereldwijd. En voor de media: misschien wordt het tijd om je feiten te checken voordat je de klimaatjoker speelt. En voor Hawaii Electric: misschien wordt het tijd voor een cursus "Elektriciteit voor Dummies". Want zoals het er nu uitziet, kan het bedrijf wel wat bijscholing gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten