shutterstock 313056677

Meerderheid Duitsers steunt verbod op consumentenvuurwerk

Buitenlandjan 05 2023, 17:00
De jaarwisseling is in Duitsland heel grimmig verlopen. In meerdere steden is er met vuurwerk door allochtoon tuig op de politie geschoten. Als gevolg hiervan vindt een meerderheid van de Duitsers dat consumentvuurwerk moet worden verboden meldt die Welt . Uit een enquête blijkt dat bijna twee derde van de Duitsers momenteel vóór het niet langer toestaan van consumentenvuurwerk is. Of anders gezegd: bijna twee derde van de Duitsers is "volledig" voorstander van het verbod op consumentenvuurwerk.
Volgens deze enquête is een meerderheid van de Duitse burgers voorstander van een algemeen landelijk verbod op consumentenvuurwerk. 61 procent van de Duitsers zou dit steunen, blijkt uit de donderdag gepubliceerde enquête van het opinieonderzoeksinstituut YouGov. 33 procent wijst zo'n verbod af en 6 procent weet het niet of heeft er geen mening over.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Omdat de hersenbedrading bij veel mensen steeds primitiever wordt gaan ze mee met het "vuurwerkverbod want ik wil geen rellen". Alles om niet te hoeven nadenken over werkelijke oorzaken van problemen, dat doet au!

WELT
WELT
@welt

Mehrheit der Deutschen unterstützt Verbot von privatem Feuerwerk to.welt.de/v4DM0Gr

Image
106
Reply
De gegevens werden woensdag verzameld, dus tegen de achtergrond van het debat over de oudejaarsrellen met aanvallen op hulpdiensten in veel Duitse steden – maar daar werd in de vraag niet expliciet naar verwezen. Sietske Bergsma legt haar vinger op de zere plek. De Duitsers durven niet te wijzen naar de daders van intolerantie tegen de Duitse hulpdiensten. Als je het benoemt als een uitvloeisel van de integratieproblematiek dan krijg je in Duitsland het label extreemrechts opgeplakt. En dat wil niemand in het naoorlogse Duitsland. Een vuurwerkverbod kan dus zeker niet de oplossing zijn voor het probleem als je het daadwerkelijke probleem weigert aan te pakken. De visieloosheid en slappe knieën van onze elite is het werkelijke probleem waar Europa in zich in bevindt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten