shutterstock 2205319293

Oekraïense minister van BuZa Dmytro Kuleba: 'Dat het een Oekraïense raket was is een samenzweringstheorie!'

Buitenlandnov 16 2022, 18:00
Vannacht is de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne helemaal losgegaan op Twitter. Hij noemde de theorie dat de raket in Polen uit Oekraïne kwam een "samenzweringstheorie" en "Russische propaganda," en eiste dat het Westen keihard in actie zou komen. Beter bewijst dat Kiev op de Derde Wereldoorlog inzet is er niet.
"Rusland promoot nu een samenzweringstheorie dat het een Oekraïense luchtverdedigingsraket was die op Pools grondgebied viel," aldus Kuleba vannacht. "Dat is niet waar. Niemand moet in Russische propaganda trappen of haar berichten herhalen. Deze les hadden we al lang moeten leren, zeker sinds MH17."
Een paar uur laten stelde de oorlogshitser dat hij een "gedetailleerd gesprek heb gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken over de Russische raketterreur - de schaal ervan, de doelen en de consequenties. Ik heb benadrukt dat de reactie op wat gebeurd is in Polen strengt en principieel moet zijn. Ik ben dankbaar voor de VS dat ze nog meer gaan steken in ons energiesysteem, samen met de G7 en de EU."
Uhu. Ja. Sure. Raketterreur. Consequenties. Streng. Hard. Flink ingrijpen. Het liefst een officiële oorlogsverklaring natuurlijk van de NAVO zodat WOIII officieel begonnen is en we kunnen uitkijken naar een wereldwijde nucleaire oorlog - die zich in eerste instantie vooral zal afspelen op Europees grondgebied.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Alleen is er dus één klein probleempje: kort nadat hij deze tweets de wereld had ingestuurde kwamen we erachter dat... de raketten vrijwel zeker wel degelijk uit Oekraïne kwamen. Dat het om Oekraïens afweergeschut gaat. Zelfs Polen - dat de hele tijd hoopt op zo'n Russische actie zodat heel NAVO los kan gaan - geeft toe dat, oeps, het was een Oekraïense raket. Waarschijnlijk van  Russische makelij, maar afkomstig van het Oekraïense, niet het Russische leger. Oekraïne heeft namelijk ook heel veel Russische wapens.
Het was "hoogstwaarschijnlijk een ongeluk," zegt president Duda. Ze onderzoeken het nog meer, maar het lijkt te gaan om een S300 geproduceerd in de Sovjet-Unie. En, oh ja, zegt hij, er is "geen enkel bewijs" dat het afgevuurd is door Rusland. Het is "zeer waarschijnlijk" afgevuurd door Oekraïne.
Dit zegt eigenlijk wel alles over de geloofwaardigheid van de Oekraïense regering. Deze mensen doen er werkelijk álles aan om de oorlog zo groot mogelijk te maken, om de NAVO er direct bij te betrekken... en checken niet eens wat er werkelijk gebeurd is voor ze meer, meer, meer geweld en oorlog eisen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten