Oekraïense minister van BuZa Dmytro Kuleba: 'Dat het een Oekraïense raket was is een samenzweringstheorie!'

Oekraïense minister van BuZa Dmytro Kuleba: 'Dat het een Oekraïense raket was is een samenzweringstheorie!'

Vannacht is de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne helemaal losgegaan op Twitter. Hij noemde de theorie dat de raket in Polen uit Oekraïne kwam een "samenzweringstheorie" en "Russische propaganda," en eiste dat het Westen keihard in actie zou komen. Beter bewijst dat Kiev op de Derde Wereldoorlog inzet is er niet.

"Rusland promoot nu een samenzweringstheorie dat het een Oekraïense luchtverdedigingsraket was die op Pools grondgebied viel," aldus Kuleba vannacht. "Dat is niet waar. Niemand moet in Russische propaganda trappen of haar berichten herhalen. Deze les hadden we al lang moeten leren, zeker sinds MH17."

Oekraïense minister van BuZa Dmytro Kuleba: 'Dat het een Oekraïense raket was is een samenzweringstheorie!'

Een paar uur laten stelde de oorlogshitser dat hij een "gedetailleerd gesprek heb gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken over de Russische raketterreur - de schaal ervan, de doelen en de consequenties. Ik heb benadrukt dat de reactie op wat gebeurd is in Polen strengt en principieel moet zijn. Ik ben dankbaar voor de VS dat ze nog meer gaan steken in ons energiesysteem, samen met de G7 en de EU."

Oekraïense minister van BuZa Dmytro Kuleba: 'Dat het een Oekraïense raket was is een samenzweringstheorie!'

Uhu. Ja. Sure. Raketterreur. Consequenties. Streng. Hard. Flink ingrijpen. Het liefst een officiële oorlogsverklaring natuurlijk van de NAVO zodat WOIII officieel begonnen is en we kunnen uitkijken naar een wereldwijde nucleaire oorlog - die zich in eerste instantie vooral zal afspelen op Europees grondgebied.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Alleen is er dus één klein probleempje: kort nadat hij deze tweets de wereld had ingestuurde kwamen we erachter dat... de raketten vrijwel zeker wel degelijk uit Oekraïne kwamen. Dat het om Oekraïens afweergeschut gaat. Zelfs Polen - dat de hele tijd hoopt op zo'n Russische actie zodat heel NAVO los kan gaan - geeft toe dat, oeps, het was een Oekraïense raket. Waarschijnlijk van Russische makelij, maar afkomstig van het Oekraïense, niet het Russische leger. Oekraïne heeft namelijk ook heel veel Russische wapens.

Het was "hoogstwaarschijnlijk een ongeluk," zegt president Duda. Ze onderzoeken het nog meer, maar het lijkt te gaan om een S300 geproduceerd in de Sovjet-Unie. En, oh ja, zegt hij, er is "geen enkel bewijs" dat het afgevuurd is door Rusland. Het is "zeer waarschijnlijk" afgevuurd door Oekraïne.

Dit zegt eigenlijk wel alles over de geloofwaardigheid van de Oekraïense regering. Deze mensen doen er werkelijk álles aan om de oorlog zo groot mogelijk te maken, om de NAVO er direct bij te betrekken... en checken niet eens wat er werkelijk gebeurd is voor ze meer, meer, meer geweld en oorlog eisen.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties