Screen Shot 2022 11 16 at 113329

Jammer voor D66: nog géén WOIII. Amerika: 'Raket die in Polen terechtkwam is waarschijnlijk Oekraïens'

Buitenlandnov 16 2022, 10:52
Gisteravond stond heel NAVO-liefhebbend Twitter in vuur en vlam. Volgens Polen was er namelijk een Russische raket geland in het land, waarbij twee onschuldige Poolse burgers waren omgekomen. De NAVO moest erbij! Artikel 5! Of Artikel 4! Oorlog! Kondig een vergadering aan! Alleen blijkt nu dat die raket waarschijnlijk... uit Oekraïne kwam.
Toen de raket was ingeslagen liet Polen meteen weten - samen met oost-Europese 'leiders' - dat er een NAVO-vergadering moest komen. Die Polen zijn namelijk knettergek; die zitten al de hele tijd te pushen voor een enorme oorlog tegen Rusland. Niet omdat Polen de vrijheid zo hoog in het vaandel heeft, maar omdat de Polen en Russen letterlijk al eeuwenlang strijd met elkaar voeren. Wat er nu gebeurt is gewoon een voortzetting van die eeuwige strijd voor meer macht, grond, en geld voor henzelf.
Amerikaanse inlichtingendiensten zeiden ook direct "anoniem" dat het om een "Russische raket" ging. Tromgeroffel. Dit kon weleens losgaan! De Oekraïense oorlogshitser Zelensky riep direct heel blij dat "terrorisme niet beperkt blijft tot onze grenzen. Russische raketten hebben Polen geraakt. Dit is een Russische aanval op collectieve veiligheid. Dat is een significante escalatie. We moeten in actie komen." Met andere woorden: Derde Wereldoorlog here we come! Yes!
Maar dat was wat gek. Want Rusland ontkende er ook maar iets mee te maken te hebben. Er waren in die regio geen Russische raketten afgeschoten, zei Moskou. Het kon niet eens een "verdwaalde" eigen raket gaan. En toen kwamen er opeens wat experts bij die naar de raket keken en zeiden: 'Hmm, dit kon weleens om een Oekraïense raket gaan, afgeschoten ter verdediging van het eigen luchtruim. Dat ging dan dus een beetje fout, en hop, het resultaat waren twee doden in Polen.'
Uren laten veranderden de Amerikanen toen wat van verhaal. Opeens was het dat ze niet zeker wisten wat er aan de hand was maar dat er geen indicaties waren "dat het een Russische raketaanval op Pools grondgebied" was. Zelfs de demente Amerikaanse president Joe Biden zei daarna dat als gekeken wordt naar waar de raket vandaan komt - het traject dat de raket heeft afgelegd - dat het erg onwaarschijnlijk was dat de raket uit Rusland kwam. 
Nou, we zijn bij het eindspel aangekomen. Wat nu zeggen ook de Amerikanen dat het (vrijwel zeker) een Oekraïense raket was. Volgens de Associated Press zeggen maar liefst drie anonieme Amerikaanse bronnen dat het een Oekraïens incident was. Maar dat mogen ze niet met naam en toenaam zeggen "omdat ze niet geautoriseerd zijn hier publiekelijk uitspraken over te doen."
Natuurlijk is de hypocrisie eigenlijk bizar. Als het een Russische raket was, dan wilde heel NAVO-verheerlijkend West-Europa en Amerika een grote nieuwe oorlog. WO III for the win! Maar nu het om een Oekraïense raket gaat (waarschijnlijk) wordt het plots met de mantel der liefde bedekt en is de reactie: nou ja, foutje bedankt, dit soort dingen gebeuren nu eenmaal, heel verdrietig maar het is niet anders.
Geen oproepen om de bevoorrading van Oekraïne te stoppen of om Kiev te vertellen dat ze voorzichtig moeten zijn - laat staan Artikel dit of dat inroepen om tot actie over te gaan. Oh nee. Niets van dat alles.
De Chinese staatsmedia-hoofdredacteur Chen Weihua reageert - natuurlijk daarmee de visie van China vertolkend - ironisch op dit alles. "Alle beschuldigingen over Rusland door sommige politici en media zijn niet alleen lachwekkend maar ook erg onthullend." Daar voegt hij aan toe: "Dus het is een door Amerika gemaakte raket, afgevuurd door Oekraïne, die geland is in Polen, waar twee mensen gedood zijn?" Of de raket inderdaad in Amerika gemaakt is weten we trouwens nog niet zeker. Oekraïne gebruikt immers ook raketten van Russische/Sovjet makelij.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoe dan ook, zelfs ónze staatsomroep de NOS geeft toe dat er "indicaties" zijn dat "het explosief niet door Rusland is afgevuurd. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de raket door Oekraïne is ingezet om een inkomende Russische raket in het grensgebied met Polen te onderscheppen."
Maar het is duidelijk dat de juichaapjes werkelijk staan te springen om WOIII... en dat die juichaapjes aangevoerd worden door Zelensky. Wat een doodenge figuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten