shutterstock 694820347

Prins Harry haalt hard uit naar familie en media in schokkend interview

Buitenlandjan 09 2023, 17:30
In een recent interview met journalist Tom Bradby heeft Prins Harry keihard uitgehaald naar zijn familie en de media. Volgens Harry zitten de media "een verzoening in de weg" en is zijn familie "in het complot." Harry geeft de media de schuld van de vroege dood van zijn moeder, Prinses Diana, en stelt dat de nieuwe vrouw van Koning Charles, Camilla, een hechte band heeft met de tabloids en privégesprekken met bijvoorbeeld Prins William heeft gelekt. De reactie van het Algemeen Dagblad op dit interview is wanstaltig, omdat ze Harry neerzetten als een leugenaar net doen alsof de media nagenoeg heilig zijn.
Het lijkt erop dat het Algemeen Dagblad het interview met Prins Harry heeft gezien als een aanval op de media in plaats van een verwijzing naar de rol die ze hebben gespeeld in het leven van Harry en zijn familie, waardoor de krant getriggerd is en vol in de aanval is gegaan als een soort van defensieve maatregel. In plaats van te erkennen dat de media een enorme rol hebben gespeeld in de dood van Prinses Diana, suggereren ze dat Harry liegt en doen ze net alsof de media nooit iets verkeerd doen.
Maar de feiten spreken voor zich. Prinses Diana werd continu opgejaagd door de media en het is onwaarschijnlijk dat dit geen invloed heeft gehad op haar dood. En het idee dat Camilla, de vrouw van Koning Charles, geen banden zou hebben met de media en geen informatie zou lekken is simpelweg ongeloofwaardig. Zoiets kun je alleen beweren als je óf geen benul hebt van de realiteit van het politieke machtsspel... of als je best wilt liegen om dit spel te verhullen voor het gewone volk.
Het is begrijpelijk dat Prins Harry boos en verdrietig is over het verlies van zijn moeder en de rol die de media daarin hebben gespeeld. Het is ook begrijpelijk dat hij zijn frustraties wil uiten over hoe zijn familie hem en zijn vrouw Meghan Markle heeft behandeld. Maar in plaats van deze emoties serieus te nemen, neemt het Algemeen Dagblad de kant van de media en beschuldigt ze Harry van leugens.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Het is teleurstellend dat het AD niet bereid is om de rol van de media in de dood van Prinses Diana en de huidige problemen van Prins Harry en zijn familie onder ogen te zien. Meghan en Harry zijn zeker niet heilig. Zeker Meghan is gewoon een verwend nest dat best over lijken wil gaan om zich een 'ster' te kunnen voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten