Ron DeSantis valt achter Vivek Ramaswamy. Donald Trump dé Republikeinse favoriet

Ron DeSantis valt achter Vivek Ramaswamy. Donald Trump dé Republikeinse favoriet

Buitenlandaug 10, 21:00
Er is heel wat aan de hand in Amerika. Dé uitdager van Donald Trump, Ron DeSantis, zit in de problemen. In veel peilingen staat hij nu niet op de eerste plek, niet op de tweede plek, maar zelfs op de derde plek. Het is tekenend voor het succes dat Donald Trump heeft.
DeSantis heeft op beleidsgebied heel goede dingen gedaan in Florida. Daar kan echt niemand iets van zeggen. Maar hij heeft één heel groot probleem: hij heeft niet het charisma van Trump. Het gevolg is dat hij totaal in elkaar stort in de peilingen. Hij is gegaan van dé overduidelijke nummer twee naar de nummer drie - op significante afstand van Trump én de nieuwe nummer twee, Vivek Ramaswamy.
Ramaswamy is naam voor zichzelf aan het maken omdat hij er met gestrekt been in vliegt, jong is, een etnische minderheid, een succesvolle ondernemer, en auteur die er een schitterende carriere van maakt om woke-gekken aan te pakken.
Volgens de nieuwste peiling kan Trump rekenen op steun van 53% van de Republikeinen in Amerika. Dat is natuurlijk een enorm hoog percentage. DeSantis staat op een magere 10%. Let wel, in maart kon hij nog op 29% rekenen. Het is tekenend voor het gebrek aan charisma dat hij heeft en het effect dat dit heeft op zijn appeal.
Met 10% is DeSantis niet eens de nummer twee in de interne peilingen. Die eer gaat dus naar Vivek Ramaswamy. Vivek is geweldig bezig. Mensen reageren héél positief op hem. Niet zo gek, want hij ontmaskert de Woke-gekte, het klimaatgelieg, en al die andere knettergekke linkse hobby's op onnavolgbare wijze. En hij is voor de duvel niet bang.
Maar Trump is dus de onbetwiste nummer één. Conservatieve Amerikanen zijn ervan overtuigd dat de vervolging van Trump een puur politieke actie is, bedoeld om een serieuze tegenstander van Joe Biden uit te schakelen. Daarnaast vinden ze dat hij de énige is die de Democraten écht hard durft aan te pakken. DeSantis is heel goed in het hervormen van Florida, sure, maar in Washington...? Tja, daar is een andere persoonlijkheid voor nodig.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Alleen bij DDS kun je het eerlijke nieuws over Donald Trump lezen! Alle andere Nederlandse media liegen over hem en doen net alsof hij Het Vleesgeworden Kwaad is. Maar dit betekent ook dat wij jouw hulp nodig hebben, want Big Tech en Big Media HATEN websites die Trump op een normale manier behandelen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS!
Trump is en blijft daarom onder Republikeinse kiezers heel duidelijk dé favoriet voor de verkiezingen van 2024. Zij willen dat hij de Republikeinse presidentskandidaat wordt, dat hij de partij leidt tegen Joe Biden, en dat hij die overduidelijk seniele democraat volgend jaar november verslaat... zodat Amerika eindelijk weer geleid wordt door een man met gezond verstand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten