shutterstock 1331375519

Bedreigingen en geweld richting Dragqueens tijdens Pride: Laffe OCW minister Dijkgraaf (D66) kijkt weg voor oorzaak!

Politiekaug 10 2023, 20:00
Amsterdam, de hoofdstad van ons land en tevens een stad die bekend staat om zijn diversiteit en openheid. Of toch niet? Verschillende dragqueens, met Diva Mayday voorop, kregen tijdens de recente Pride in Amsterdam de schrik van hun leven bericht nu.nl. Ze maakten melding van afschuwelijke incidenten met taxichauffeurs. Van bedreigingen tot scheldpartijen, en in het geval van één dragqueen zelfs een aanrijding (geweld dus!). Maar hoe reageren onze politici hierop?
Harm Beertema (PVV) windt er geen doekjes om. Met een scherpe opmerking op X stelt hij: ''Laat me denken. Wie is ‘t als laatsten in Nederland ontgaan dat het ministerie van OCW⁩ ⁦zo vaak regenboogvlaggen hijst en warme woorden spreekt over jezelf kunnen zijn? Amsterdamse taxichauffeurs! En wat hebben die gemeen? Oh ja. Ik weet het.'' Een duidelijke hint naar een probleem waar menig politicus liever omheen draait.
Standpunt PVV over fenomeen dragqueens
Harm Beertema (PVV) over het fenomeen dragqueens tegen DDS: ''De PVV staat positief tegen over dragqueens. Een mooie traditie zelfs: burlesque, cabaret. Prachtige optredens, ondeugend en gewaagd, in een besloten club voor volwassenen die ervoor kiezen om daarheen te gaan en plezier te hebben. Niks mis mee. En als die artiesten naar of van de club of het theater moeten, kan het niet zo zijn dat ze geweigerd worden in het OV. En ze moeten te allen tijde veilig zijn in de openbare ruimte. Iets anders is of ze welbewust moeten optreden voor kinderen in bibliotheken, scholen of andere gelegenheden voor kinderen. Die kiezen er niet bewust voor om daarmee geconfronteerd te worden. Natuurlijk reageren ze leuk. Weten zij veel? Bij ouders die hun kinderen hier per se naartoe brengen vraag ik me af wat zij beogen. Laat kinderen kind zijn en gun ze hun eigen ontwikkeling, zonder daarin zo sterk te sturen als gebeurt bij voorleesmiddagen door dragqueens.''
Laffe houding minister Robbert Dijkgraaf (D66)
Maar de grote teleurstelling komt van de minister van OCW, Robbert Dijkgraaf (D66). In plaats van de kern van het probleem te erkennen, kiest hij ervoor om naar het vage containerbegrip "extreemrechts" te wijzen. Een veilige keuze, zo lijkt het. Maar voor wie? Zeker niet voor de dragqueens die tijdens een feestelijke Pride hun leven niet zeker waren.
Waarom is het zo moeilijk om te benoemen waar het probleem daadwerkelijk ligt? Waarom kiezen politici ervoor om weg te kijken? Deze incidenten zijn een gevolg van een dieperliggend cultureel probleem dat we moeten durven erkennen. Het heeft niets te maken met extreemrechts, maar wel met een bepaalde intolerantie die zijn weg heeft gevonden in ons land. We noemen het beestje bij de naam, islam.
Diva Mayday en haar collega-dragqueens verdienen beter dan dit. Ze verdienen het om te feesten, te vieren en te stralen zonder angst voor agressie of geweld. Pride in Amsterdam zou een symbool moeten zijn van acceptatie en liefde, niet van haat en geweld.
Het wordt tijd dat onze politici hun verantwoordelijkheid nemen en de problemen bij de naam noemen. Niet langer verstoppen achter vage termen of wijzen naar ongerelateerde zaken. We hebben leiders nodig die de realiteit onder ogen zien, die durven op te staan en die de veiligheid van álle burgers vooropstellen.
Taxichauffeurs die zich schuldig maken aan dit soort gedrag moeten direct aangepakt worden. Hun vergunning zou moeten worden ingetrokken en er zouden zware sancties moeten volgen. En laten we niet vergeten: deze taxichauffeurs zijn slechts een symptoom van een groter probleem. Het is een wake-up call. We moeten actie ondernemen en de onderliggende oorzaken van deze haat en intolerantie aanpakken. De islamisering van onze samenleving moet je keihard aanpakken. De humanistische, joods-christelijke traditie is leidend in Nederland!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In plaats van regenboogvlaggen te hijsen en loze woorden te spreken over "jezelf kunnen zijn", is het tijd voor concrete actie. Voor Diva Mayday, voor alle dragqueens, en voor iedereen die gelooft in een Nederland waarin iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt. De bal ligt ook bij hun. Zij moeten niet langer zwijgen. Zeg heel hard tegen de struisvogel politici: It's the islam stupid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten