2014 winter olympics closing ceremony rings 2

Russische atleten mogen onder strenge beperkingen deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs

Buitenlanddec 13 2023, 20:00
Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Parijs heeft aangekondigd dat Russische en Wit-Russische sporters die volgend jaar deelnemen aan de Spelen in de Franse hoofdstad, 'hartelijk welkom' zijn. Hoewel dat hartelijk er wel af kan. De verklaring komt vier dagen nadat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft besloten dat individuele sporters uit beide landen onder een neutrale vlag mogen deelnemen.
De zogenaamde 'neutrale' atleten zullen exclusief deelnemen aan individuele sportevenementen. Het IOC benadrukt echter dat geen enkele vertegenwoordiger of ambtenaar van de Russische of Wit-Russische overheid wordt uitgenodigd of geaccrediteerd voor Parijs 2024.
Tony Estanguet, de hoogste autoriteit van het organisatiecomité, onderstreept de instemming van het comité met dit besluit en verklaart: 'We ontvangen deze atleten met open armen, met inachtneming van de vastgestelde regels. Dit betekent geen vlaggen, volksliederen, officials of teamsporten. Hoewel deze delegaties klein zullen zijn, worden ze warm onthaald door Parijs 2024.'
Hoewel het positief is dat individuele sporters niet direct worden gestraft voor wereldwijde gebeurtenissen, is het anderzijds enigszins absurd dat één partij in een conflict volledig wordt uitgesloten van dergelijke grote evenementen. Het is betreurenswaardig dat sporters de gevolgen ondervinden van een internationaal conflict, ondanks hun individuele prestaties en toewijding aan hun sport.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Atleten die actief deelnemen aan de oorlog in Oekraïne komen niet in aanmerking, evenmin als degenen die onder contract staan bij het Russische of Wit-Russische leger. Op deze manier worden sporters extra beperkt in hun vrijheid om deel te nemen aan de Olympische Spelen, terwijl deze regels voor andere landen niet lijken te gelden. Mensen die jarenlang hebben getraind voor hun grote moment op de Olympische Spelen zien hun droom door het beleid uiteen spatten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten