oefening defending freedom 2019 6

NCTV verhoogt dreigingsniveau terrorisme: Europese aanslagen voorkomen met netwerk in Nederland

Binnenlanddec 13 2023, 19:00
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg, benadrukte in de uitzending van de talkshow Op1 dat mensen zich ondanks de verhoging van het dreigingsniveau geen zorgen hoeven te maken over mogelijke terroristische aanslagen.
De verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4, het op een na hoogste niveau, heeft volgens Aalbersberg te maken met een combinatie van factoren, waaronder de oorlog tussen Israël en Hamas, koran verbrandingen in verschillende landen, en oproepen tot aanslagen door jihadistische organisaties.
In Op1 meldde Aalbersberg dat sinds oktober aanslagen zijn waargenomen in onder andere Duitsland, België en Frankrijk, zowel door eenlingen als door arrestaties waarmee aanslagen zijn voorkomen, met netwerken in Nederland. De NCTV benadrukt echter dat dit niet betekent dat mensen nu militairen op straat zullen zien. Lokale autoriteiten, samen met de politie en het Openbaar Ministerie, moeten per evenement bekijken welke eventuele extra maatregelen nodig zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Naast jihadistische organisaties die een bedreiging vormen, constateert de NCTV helaas ook geweld vanuit radicaal links. Zo werd FVD-leider Thierry Baudet tweemaal slachtoffer van gewelddadige aanslagen, waarbij vermoedens bestaan dat Antifa hierbij betrokken was. Het toenemende geweld en disruptieve gedrag van radicaal linkse groepen, zoals Antifa en Extinction Rebellion, wordt echter niet genoemd door de NCTV.
Het is van essentieel belang om te erkennen dat aanslagen, met name op politici, historisch gezien voornamelijk uit de linkse hoek komen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de brandstichting waarbij de vrouw van rechtse politicus Hans Janmaat een been verloor, de moord op Theo van Gogh in Amsterdam, en de aanslag waarmee milieuactivist Volkert van der Graaf een einde maakte aan het leven van Pim Fortuyn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten