mark rutte minister president 9o1a6689

Knetter! Mark Rutte weigert op voorhand motie uit te voeren: “Ik waarschuw maar vast, dan zal het hele kabinet opstappen!”

Politiekdec 13 2023, 18:00
Demissionair Premier Mark Rutte heeft opnieuw zijn masker laten vallen en zijn ware aard als dictator van Nederland laten zien. Er is nogal wat consternatie in de Kamer over een motie die er indirect voor zorgt dat er geen steun voor Oekraïne komt. "Als de motie wordt aangenomen, ga ik hem sowieso niet uitvoeren!" Aldus Rutte.
Terwijl de hele Kamer de mond vol heeft over de rechtsstatelijkheid en daarbij hun pijlen voornamelijk richt op Wilders, gaat alles en iedereen in Den Haag voorbij aan het feit dat we gewoon een demissionair premier hebben die zijn eigen belang boven dat van Nederland stelt.
Rutte benadrukte dat hij de motie sterk zou ontraden en dat hij hem absoluut niet gaat uitvoeren als de motie wordt aangenomen. “Ik waarschuw maar vast”, zei Rutte. “Als de Kamer niet wil dat ik naar Brussel ga wanneer deze motie wordt aangenomen, dan moet u op tijd een motie van wantrouwen indienen, want ik ga hem zeker niet uitvoeren. Wij gaan sowieso voor 17 miljard vers geld, anders ga ik niet naar Brussel.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Wanneer de ChristenUnie nogmaals de indieners van de motie op het hart drukt dat zij moeten beseffen wat voor gevolgen hun motie heeft, springt Rutte er nogmaals tussenin door te benadrukken dat hij de motie hoe dan ook niet gaat uitvoeren. “Als de motie wordt aangenomen en u wilt dat ik hem uitvoer, dan ga ik dat niet doen en moet u een motie van wantrouwen indienen, en dan zal het hele kabinet opstappen, daar kunt u van uitgaan.”

Ondertussen laat Rutte zojuist aan de nieuwe Tweede Kamer weten wie er de baas is en uiteraard legt de Slaapkamer zich hier netjes, stilzwijgend en braaf bij neer……

Enigmarie Kapitein ⚓🏛🚜🐦(gratus #BlauwVinkje 😇)
Enigmarie Kapitein ⚓🏛🚜🐦(gratus #BlauwVinkje 😇)
@TerlouwArie

#Kamerdebat Als de motie wordt aangenomen en u wilt dat ik hem uitvoer : DAT GA IK NIET DOEN en dan moet u een motie van wantrouwen indienen en zal het hele kabinet opstappen en daar kunt u vanuit gaan . Zo zo ...demissionair @MinPres @markrutte gaan we dreigen ? 😳😳

3.3K
Reply
Het lijkt er sterk op dat een mogelijke functie voor Rutte op het internationale toneel moet wijken voor besluiten die in het belang van Nederland worden genomen. Alles wat een mogelijke carrière op het wereldtoneel in de weg staat, zal Rutte naast zich neerleggen. Het is dan ook te hopen dat we snel een nieuw kabinet krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten