shutterstock 1248227557

Schandalig! Historisch monument Stonehenge toegetakeld door doorgedraaide klimaatgekken

Buitenlandjun 19, 20:00
Op woensdagochtend hebben enkele idioten van Just Stop Oil Now voor ophef gezorgd door delen van het historische monument Stonehenge te bekladden. De actie vond plaats kort voor de zomerzonnewende, een belangrijk moment voor het monument dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
De idiote actie werd uitgevoerd door twee activisten, die volgens de groep wilden protesteren tegen het gebruik van fossiele brandstoffen door de Britse regering. De gebruikte oranje poeder, door Just Stop Oil omschreven als maïszetmeel, zou naar verluidt snel verdwijnen door regenval, maar de boodschap van de actie is bedoeld om langer te blijven hangen.
Stonehenge, gelegen nabij Salisbury in Wiltshire, is een UNESCO-werelderfgoed en een van 's werelds meest iconische prehistorische monumenten. De actie werd al snel beëindigd door tussenkomst van omstanders en de politie, die twee verdachten arresteerde op verdenking van schade aan het monument.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk, maar dit is de kant die we opgaan in Nederland. Bij DDS zullen we ons hier altijd tegen verzetten... Maar als jij wilt dat we dat blijven doen, dan moet je ons steunen. Het mediakartel en het partijkartel doen er namelijk álles aan om ons te beschadigen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de radicale gekhoofdjes van Volt.
De Britse premier Rishi Sunak veroordeelde de daad als "een schandelijke daad van vandalisme", terwijl een woordvoerder van English Heritage het incident beschreef als "extreem verontrustend". Ondertussen blijft Stonehenge open voor het publiek, hoewel er wordt onderzocht welke schade er precies is aangericht aan de stenen.
Just Stop Oil rechtvaardigt hun actie door te stellen dat de Britse regering moet handelen om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen 2030 te beëindigen. Ze eisen dat er een bindend verdrag komt om dit te verzekeren, en waarschuwen voor de catastrofale gevolgen van het voortzetten van het gebruik van kolen, olie en gas.
Allemaal leuk en aardig, maar het feit blijft dat historische, iconische gebouwen, kunstwerken, beelden en monumenten niet meer veilig zijn voor dit soort doorgedraaide idioten die zichzelf wijsmaken dat hun acties hoe dan ook gerechtvaardigd zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten