michaelvdgalien french politician marine le pen is handcuffed 9af640bf 078c 4c87 8af3 68f33eeb6e7a 1

Schok! Franse aanklager lanceert onderzoek naar Marine Le Pen: 'Frauduleuze financiering presidentscampagne'

Buitenlandjul 09, 13:30
Daags na de parlementaire verkiezingen in Frankrijk - waarbij RN van Marine Le Pen qua stemmenaantal de grootste werd maar qua zetels niet - opent het Franse OM de aanval op Le Pen. Er wordt onderzoek gedaan naar "illegale financiering" van haar presidentiële campagne in 2022. Wat een aparte timing, he? Het is bijna alsof ze haar en RN willen uitschakelen nu ze een serieus gevaar vormen voor het Franse partijkartel.
In 2022 verloor Marine Le Pen de verkiezingen van Emmanuel Macron. Ja, ze stoomde door tot in de tweede ronde, maar eenmaal daarin aangekomen had ze eigenlijk geen kans. De overwinning van Macron was relatief makkelijk en ruim, hoewel Le Pen wel meer stemmen vergaarde voor RN dan ooit.
Maar er is iets anders aan de hand nu in Frankrijk. Want hoewel RN bij de afgelopen parlementaire verkiezingen niet de grootse fractie werd in het Franse Parlement (wel de grootste individuele partij, trouwens, de anderen zijn allemaal coalities!) is RN qua stemmenaantal wél de grootste van het land. Veruit zelfs.
RN kreeg maar liefst 9,3 miljoen stemmen. Ja, dat lees je goed. 9,3 miljoen, oftewel 37,1%. Door het systeem in Frankrijk, dat werkt met districten, betekent dit echter niet dat de partij ook de meeste parlementariërs krijgt. Nee, de extreemlinkse coalitie Nouveau Front Populaire van Mélenchon krijgt er meer (en dat clubje van Macron ook. Apart. Want NFP heeft maar 5,1 miljoen stemmen (26,3%) gekregen. Dat is dus iets meer dan de helft van het verkiezingsresultaat van RN.
De coalitie van Macron kreeg er nog minder, namelijk 24,7%.
Voor de Franse kartellianen is dit natuurlijk slecht nieuws. En dus hebben ze besloten dat Marine Le Pen kapotgemaakt moet worden. Hoe dat moet gebeuren? Door haar op te sluiten - of in ieder geval uit de politiek te drukken.
Ze wordt er door het Franse OM namelijk van beschuldigd dat ze mogelijk "belastinggeld van het Europees Parlement [huh?] heeft gesloten om haar presidentiële verkiezingscampagne te financieren." In 2022 dus.

🚨🇫🇷FRENCH PROSECUTORS LAUNCH PROBE INTO LE PEN The investigation centers around alleged illegal financing of her presidential bid in 2022. Prosecutors claim Le Pen’s National Rally party stole taxpayer-generated funds from the European Parliament to help finance her campaign.…

Image
952
Reply
Er is iets heel opmerkelijks gaande in West-Europa. Zogenaamde 'populisten' worden er steevast van beschuldigd dat ze fascistisch zijn. Dat ze een gevaar vormen voor de rechtsstaat. Oh ja, ze zijn levensgevaarlijk! Als deze mensen aan de macht komen zullen ze hun tegenstanders gaan vervolgen en opsluiten! Einde democratie!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Maar wacht eens even, de enigen die daadwerkelijk vervolgd worden zijn die populisten zelf! Het kartel doet precies dat waar zij de populisten van beschuldigt (dat noemen we geloof ik projectie). In ons eigen land is Gideon van Meijeren veroordeeld. Pepijn van Houwelingen moet zich ook gaan verdedigen. Geert Wilders is jaren geleden al gepakt. Bij onze oosterburen in Duitsland zijn AfD'ers massaal de sjaak. En ga zo maar door. Overal worden 'populisten' vervolgd.
Je gaat bijna denken dat het de kartellianen zijn die de rechtsstaat willen afschaffen, he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten