shutterstock 268020161

Taliban begint met huiszoekingen om collaborateurs in Afghanistan op te sporen

Buitenlandaug 16 2021, 20:00
De Taliban is begonnen met huiszoekingen om collaborateurs op te sporen in Afghanistan. Ze hebben een lijst met namen van Afghanen die voor de Afghan Special Forces hebben gewerkt. Ze zijn zojuist begonnen met het zuiveren van de hoofdstad Kaboel.
Door het drama wat zich vandaag op het vliegveld van Kaboel voltrok werd al duidelijk dat er een gevaarlijk regime direct en genadeloos bezig is met het consolideren van de eigen machtspositie. Dat wordt nu nog maar eens benadrukt door het feit dat de Taliban een klopjacht is begonnen tegen collaborateurs in Afghanistan.
https://twitter.com/JenGriffinFNC/status/1427317151334113284
'Ik heb zojuist uit eerste hand vernomen dat de Taliban al begonnen zijn met huiszoekingen in Kaboel om te zoeken naar leden van de Afghan Special Forces, die zij aan zij hebben gevochten met het Amerikaanse leger. The Taliban hebben alle benodigde informatie van die leden om ze op te sporen', zegt Jennifer Griffin van FoxNews.
Haar verhaal wordt door diverse mensen op Twitter, die ook zeggen te beschikken over dergelijke bronnen, bevestigd. Tevens gaat er een video rond op Twitter, vermoedelijk van een Taliban-strijder die op een man schiet omdat hij op de muur van het vliegveld in Kaboel zit.
https://twitter.com/disclosetv/status/1427320468575596550
Het was natuurlijk vanaf het begin duidelijk dat de Taliban direct hun kans zouden grijpen en korte metten zouden maken met iedereen die een gevaar zou kunnen vormen voor hun machtspositie. In de mainstream media doen ze nog steeds net alsof het een totale verrassing is, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het biedt alleen een excuus voor ons demissionaire kabinet om te kunnen doen alsof zij ook van niets wisten en het niet hadden kunnen zien aankomen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De komende dagen wordt één grote gruwelpartij van nieuwsberichten die we in de recente geschiedenis eigenlijk alleen kennen van ISIS in Syrië. Alleen hadden we dit keer daadwerkelijk een aantal slachtoffers kunnen voorkomen, als ons kabinet niet zo had zitten treuzelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten