screen shot 2023 08 24 at 112437

Video! Is Prigozjin echt dood of zien we een groot theaterstuk?

Buitenlandaug 24 2023, 12:00
Het vliegtuig dat gisteravond werd neergehaald, waar Wagner-baas Jevgeni Prigozjin waarschijnlijk in zat, is heet nieuws in de hele wereld. Iedereen wordt gedreven door de vraag: wat is hier echt gebeurd, wie zit hierachter? Voor Ickonic probeert Jaymie Icke die vraag te beantwoorden. Zijn conclusie is... fascinerend.
Icke heeft de aflevering van zijn dagelijkse show ook op X (voorheen Twitter) gezet. Gelukkig maar. Want hij stelt een paar heel belangrijke vragen én heeft ook een paar fascinerende theorieën over wat er gebeurd kan zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en word GRATIS lid van de beste dagelijkse nieuwsbrief van Nederland: de DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
"Wat je je bij dit soort incidenten meteen moet afvragen," aldus Jaymie, "is: wie profiteert hiervan?" Hij komt daarbij met twee antwoorden. Ten eerste profiteert Vladimir Poetin ervan omdat hij af is van een man die hem internationaal toch wat te kakken had gezet én die hij overduidelijk niet meer kan vertrouwen.
Maar de tweede profiteer is het Westen. Waarom? Omdat Amerika én Europa de dood van Prigozjin natuurlijk zullen gebruiken "om vol te houden dat Rusland geregeerd wordt door een koelbloedige gek," een soort van psychopaat, die tegenstanders met grof geweld uit de weg ruimt. Het is dus handig om Poetin te demoniseren.

Who stands to benefit from this? | Ep22 | The Jaymie Icke Show The news this morning is dominated by one story and one story only, the plane crash of Wagner mercenary fighter group leader Yevgeny Prigozhin in Russia. Initial claims are that this was an assassination by Russian…

30
Reply
Dus dan zijn we er nog niet. Een ander vraag die we onszelf moeten stellen is, aldus de presentator: "Wie profiteert hier vooral niet van?" 
En dan krijgen we een heel interessant antwoord. Want de Wagnertroepen hebben al laten weten op Twitter en Telegram dat ze hopen dat Prigozjin niet dood is, want als dat wel zo is, nou, dan gaan ze weer helemaal los op Rusland zelf. Dus op Moskou. 
"Dat is natuurlijk niet in het belang van Poetin," zegt de Ickonic-host, "maar wel in het belang van het Westen. Een aanval op Poetins macht is goed voor het Westen en Oekraïne... Dus Poetin kan hier ook heel wat aan verliezen." 
"Wat is dan het nadeel voor het Westen? Ik kan niets bedenken," zegt hij daarop.
Maar er is nog een optie. "Als je je verzet hebt tegen een bekende machtige man als Poetin, dan heb je waarschijnlijk een paar veiligheidsplannen om te ontsnappen," aldus Icke. "En er zijn behoorlijk wat Wagner-huursoldaten die zeggen dat dit precies is wat er gebeurd is. Dat hij eigenlijk in een tweede vliegtuig zat... omdat hij iets als dit verwachtte."
Daarop citeert hij Wagner-soldaten die stellen dat Prigozjin inderdaad zijn dood heeft opgezet - en zelf is doorgevlogen. Opvallend is daarbij dat er twee vliegtuigen van Prigozjin in de lucht waren op dat moment, allebei dicht bij elkaar. Daarnaast wordt gezegd dat Prigozjin vaker zijn naam op de vlieglijst van een vliegtuig laat zetten om vervolgens stiekem plaats te nemen in een andere vliegende bolide.
De conclusie is dat we uiteindelijk gewoon niet weten wat er écht gebeurd is. We weten nog niet of hij écht dood is. En als hij wél gestorven is, dan weten we bepaald niet wie erachter zit. Ja, in eerste instantie denk je aan Poetin. Maar dat is zeer zeker niet de enige mogelijkheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we voor DE WAARHEID. Ook over Rusland, Oekraïne en Wagner. Maar dit betekent dat we jouw steun nodig hebben. Want DE WAARHEID mag niet meer verkondigd worden; doe je dat wel, dan word je gesloopt. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het échte geluid te vertolken.
Een andere mogelijkheid die Icke niet noemt, maar die wel bestaat, is dat het een actie is geweest van Russische soldaten zelf. Russische officieren hadden ook een rekening te vereffenen met Prigozjin. Tijdens zijn mars heeft hij immers een aantal Russische vliegtuigen neer laten halen. Daarbij kwamen toen... tien piloten om het leven. Als al die mensen in het vliegtuig inderdaad omgekomen zijn, Prigozjin ook, dan gaat het óók om 10 mensen. 
Hoe dan ook, zegt Jaymie, het belangrijkste is dat mensen niet zomaar conclusies trekken. Er is een oorlog gaande - en als iets in een oorlog snel begraven wordt, dan is het de waarheid.
UPDATE
(14:30 uur) De Russische autoriteiten hebben bekend gemaakt dat ze de lichamen van de twee Wagner-bazen geïdentificeerd hebben. Prigozjin is dus inderdaad echt dood. Fascinerend... Wie heeft het gedaan? Het meest waarschijnlijke antwoord is wellicht Poetin. Maar zéker weten doen we het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten