shutterstock 1075105040

Timmermans: Flirt met SP en PvdD, maar loopt een politiek blauwtje

Politiekaug 24 2023, 11:00
Als er ooit een gouden medaille zou zijn voor politiek flirten, dan zou Frans Timmermans meteen een podiumplek claimen. Met zijn nieuwe titel als kopman van PvdA en GL waande hij zich even de Casanova van het Binnenhof. Maar, zoals iedereen die wel eens een afwijzende blik van een date heeft gekregen weet: het kan pijnlijk misgaan. En voor Timmermans, jongens, dat ging het!
Timmermans had een briljant idee: laten we de SP en de Partij voor de Dieren uitnodigen om samen onder de "linkse wolk" te schuilen. Want, zo dacht hij, samen staan we sterk, toch? Maar het lijkt erop dat niet iedereen op zijn avances zit te wachten.
Lilian Marijnissen van de SP had geen zin in Timmermans' charmeoffensief. Ze herinnerde zich oude liefdes van de PvdA – oh ja, die goede oude tijd met het CDA en de VVD! Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren gaf eveneens een harde 'nee'. "Maar wij zijn niet links: wij zijn progressief.”, aldus Kofferman in de Telegraaf.
En dan Caroline van der Plas. Je zou bijna medelijden krijgen met Timmermans, want Caroline zag zijn blauwtje van verre aankomen. "Dat linkse wolk gedoe gaat 'm gewoon niet worden," leek haar houding te zeggen. Ze is duidelijk niet onder de indruk van zijn gestuntel en wijst er fijntjes op dat het hele linkse wolk idee al eerder geen succes bleek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Zal de "linkse wolk" ooit schitteren in de politieke hemel? Of blijft het een droom, net buiten bereik? Eén ding is zeker: de wereld van de politiek is onvoorspelbaar en vol verrassingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten